Pátek bude v Kostěnicích svátek

Kostěnice – 23. října
Pátek 28. října nebude tentokrát pouze svátečním dnem, ale i letos poslední možností ke svezení pro plochodrážníky a flatterkáře. Místo poslední plochodrážní akce tohoto roku je už tradiční, oválek nedaleko železniční tratě v Kostěnicích.

 

Jako vždy mohou závodit jezdci všech kubatur a výkonnosti a samozřejmě i flattrekáři, kteří letos měli výbornou sezónu, korunovanou senzačním třetím místem Ervína Krajčoviče v seriálu mistrovství světa. Vněm účinkovali i Ondřej Svědík, Jiří Kraus, Kamil Peuker Tomáš Kolařík, některé z nich jsme už mohli vidět i v Kostěnicích a další pak v seriálu mistrovství republiky.

Předpokládáme rozdělení jezdců do čtyř kategorií. Profi speedway určenou pro jezdce, kteří jezdí nebo ještě nedávno jezdili na klasických oválech, třeba Patrika Linharta, Daniela Halamku, Matyáše Hlaváčka a další. Druhou kategorií je Speedway hobby obsazenou hlavně jezdci Úhřetické Lhoty , třetí pak junioři do 125 ccm. Svoji kategorii pak mají flattrekáři a je možné i je rozdělit podle výkonnosti.

Prezence závodníků a trénink začíná ve sváteční pátek ve 12 hodin, začátek závodu Kostěnicích je ve 13 hodin. Počasí je zatím příznivé a má vydržet, tak neváhejte a přijeďte do Kostěnic, zimní přestávka bývá nekonečně dlouhá.

Kontaktní telefon pro případné informace je na Dana Macla je 602 831 642.

Daniel Halamka (vlevo) odstartoval na Jana Buňku | foto Eva Palánová