Na závodech se setkávají plochodrážní generace

Letošní třetí finálový závod šampionátu republiky jednotlivců ve Mšeně u Mělníka se stal i závěrečným závodem letošní oficiální části plochodrážních závodů v naší republice. Tak jako každoročně přitáhl k zajímavé podívané mnoho příznivců ploché dráhy. A jak je dlouholetým zvykem i řadu bývalých jezdců několika generací.
Mezi ty nejvýznamnější jistě patřili dva naši mistři světa na ledových oválech Antonín Šváb senior a Milan Špinka a řada dalších vynikajících jezdců. Byla zde zastoupena i ta nejmladší generace možná budoucích plošinářů, tedy malých synů známých závodníků.

Nejmladším byl ještě ani ne roční Karel Průša nejmladší alias Charlie 2, kterého vyvezl na plochou dráhu jeho otec Karel Průša (1963) doprovázen Karlem Průšou seniorem (1938).

V depu se pohyboval i František Liebezeit se svým synem Denisem, jemuž budou na jaře tři roky. Na dráze se objevil o něco mladší Honzík Jaroš, i syn mšenského jezdce Jana Jaroše, který již zkoušel i jaké to je si hledat místo na startovní čáře nebo sledovat otce na stupních vítězů.

I toto bylo zajímavou podívanou a příslibem, že slavná jména naší ploché dráhy mají své další nástupce.

Foto: Lubomír Hrstka, Vladimír Zahradníček a Petr Makušev