Odvážnému štěstí vskutku přálo

Chabařovice – 17. září
Byla to obrovská nejistota uspořádat sobotní chabařovické závody s prognózou devadesátiprocentní šance dopoledního deště a nasáklé dráhy. Ještě v pátek to byl obrovský risk, který se nakonec vyplatil. Musíme říci, že nám k rozhodnutí závod nezrušit dopomohl tým z Kopřivnice, jenž se najednou v pátek odpoledne objevil v depu.

 

Vyhlídky na konání sobotních závodů nebyly zprvu příliš růžové | foto Jiřina Šifaldová

Když už urazili takovou dálku, tak jim přece musíme dát šanci. A to se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí. Mraky se nad stadiónem honily celý den, ale nakonec chabařovický ovál skrápěl jen kropicí vůz. Pochopitelně ne v takové intenzitě jako při červnovém Memoriálu Jiřího Hurycha, kdy jsme zažili tropický víkend a dráha se nedala ve třiatřiceti stupních Celsia ukropit.

Také bodová rovnost u kolibříků na prvních dvou místech byla výzvou, aby se  právě u nás rozhodlo o mistru České republiky stopětadvacítek. Titul nakonec po krásných rozjížďkách zůstal doma v rukách Petra Marka, který se po technických problémech s motocyklem dočkal. A to se muselo oslavit.

Velká závodnická parta v sobotu Chabařovicích | foto Jiřína Šifaldová

Neviděli jsme žádný  pád a to je dobře. Atmosféra byla fajn, jen se některým nelíbilo prolínání jízd s flat trackem, ale myslím, že to takto bylo v pohodě, děti měly alespoň publikum. Chtěla bych poděkovat celému týmu, který pomohl tyto důležité závody uspořádat.

V sobotu se potvrdilo jedno rčení: „Odvážným štěstí přeje.“