Češi a Slováci v akci 432

Včera v Krosně pršelo tolik, že utkání proti Zielonej Goře muselo být odvoláno. Václav Milík a Jan Kvěch tím pádem v boji rozehrají finálový duel svých klubů až dnes večer. Nicméně další naši závodníci se v uplynulém týdnu do akce přece jen dostali. A všichni shodou okolností v neděli.

 

První mítink finále polské extraligy v Gorzowě skončil porážkou Lublinu 51:39. Martin Vaculík ztratil body jen v rozjížďce s číslem pět, v jejímž cíli byli dříve hostující Dominik Kubera a Jaroslaw Hampel. Dostal se na čtrnáct bodů se dvěma bonusy (3 1 2 3 3 2).

Dominik Hrbek (druhý zleva) startoval v Murecku s dvěstěpadesátkou | foto David Hrbek

Po slánských juniorských družstvech se Pražané vydali na pouťák do rakouského Murecku. Jaroslav Vaníček (2 2 2 2 0) skončil sedmý. Petr Chlupáč (3 2 3 2 3) se přes triumf v rozjížďce poslední šance dostal do finále.

V něm se pro triumf natáhl Daniel Gappmaier. Pražský junior však svedl úspěšnou bitvu o druhou pozici s Maticem Ivačičem. Součástí mítinku na poměrně těžké dráze byl vložený závod dvěstěpadesátek, který vyhrál Sven Cerjak. Dominik Hrbek (0 0 0 1) při svém druhém startu se čtvrtlitrem byl pátý.