Češi a Slováci v akci 423

Uplynulý týden se nesl ve znamení českých úspěchů v evropském měřítku. Dvěstěpadesátky se postaraly o jedinou akci, což jim ostatně vydrží ještě pár dnů. Zítra jejich pohár pokračuje v Pardubicích, zatímco domácí kalendář nepřinese vůbec nic. Avšak Adam Bednář má bronz z mistrovství Evropy a trio Jan Kvěch, Daniel Klíma a Matouš Kameník nenechalo pochybovat, že by český tým neměl být favoritem, byť v původní nominaci nezůstal kámen na kameni. Češi a Slováci ovšem za hranicemi závodili také v ligových soutěžích. A protože na kalendáři stojí pondělí, je čas se za nimi vypravit v tradiční kompilaci magazínu speedwayA-Z.

 

Václav Milík skončil ve švédské nemocnici | foto Szilvia Szabo

Začneme opět v úterý, a sice polskou extraligou U24. Leszno doma porazilo Lublin 57:33 a Jakub Valkovič hostům dovezl bod s bonusem (0 0 1 0). Daniel Klíma se však ke slovu nedostal, když výjezd jeho Gorzowa do Czestochowej spláchnul déšť.

Čtvrteční duel švédské ligy Motala vs. Gislaved přinesl krutou porážku hostí 30:60, ale především vyřazení jejich klíčového závodníka. Václav Milík upadl hned na začátku (X – – -) a skončil potlučený v nemocnici s otřesem mozku. O víkendu se bez něho musel obejít nejen Zdeněk Schneiderwind v evropských dvojicích v Nagyhalaszu, ale i jeho Krosno v pátek v Landshutu.

Eduard Krčmář zajel v Polsku opět skvěle  | foto Pavel Fišer

Extraligový Gorzow v pátek doma předčil Grudziadz 54:36, v čemž mu Martin Vaculík pomohl jedenácti body (3 2 3 3). O dvanáctibodové maximum jej v rozjížďce s číslem pět připravil Przemyslaw Pawlicki.

Eduard Krčmář byl nejlepší mužem sobotního druholigového duelu Rzeszow vs. Tanow. Skóroval třinácti body s jedním bonusem (3 1 3 3 3). Závěrečné skóre se zastavilo za stavu 51:38.