Talent Speedway Slaný pokračovala v pátek

Slaný – 8. července
Páteční odpoledne na plochodrážním stadionu ve Slaném opět patřilo dalšímu pokračování nového projektu pro začínající mladé adepty sportu levých zatáček, kterým se Autoklub v AČR Slaný snaží rozšířit svoji základnu mladých jezdců. Vedoucí plochodrážní školy Aleš Altman a jeho pravá ruka David Filipovský
již v dopoledních pátečních hodinách si osobně byli zkontrolovat povrch malého oválu, který po deštivých dnech přeci jen v určitých místech vykazuje špatnou sjízdnost, aby včas mohli nejen vylepšit tento stav, ale i informovat zájemce o případném přeložení akce na jiný termín.

 

Špatných zpráv nakonec nebylo zapotřebí a tak oba hlavní protagonisté mohli svůj volný čas věnovat zájemcům o plochou dráhu. Kromě Aleše Altmana mladšího, který je pravidelným účastníkem této plochodrážní školy a svoji sportovní činnost má ještě rozloženou i na hokejové tréninky, dorazili do Slaného desetiletý Jakub Hejkal z Nového Strašecí a další zájemce byl až Chomutova a to šestnáctiletý Michal Samek.

Chomutov je příznivcům ploché dráhy známým pojmem, byl zde plochodrážní stadión, který pamatuje kromě jiného pořádání mistrovství republiky jednotlivců a svůj azyl zde našli před mnoha lety i plošináři severočeského klubu ů z Ústí nad Labem.

Pojmem ale zcela určitě je jméno Karel Voborník otec a syn. Ten starší byl u zrodu severočeského krajského družstva a patřil k jeho výrazným oporám, jeho syn byl reprezentantem tehdejšího Českoslovenka ale z pohledu slánské ploché dráhy v místním AMK Svazarmu Bateria Slaný v letech 1972 -1982 patřil k oporám extraligového týmu, kde společně z Janem Klokočkou, Zdeňkem Majstrem, Miroslavem Rosůlkem, Václavem Čivišem, Josefem Minaříkem, Alešem Drymlem a Josefem Rybářem stál za úspěchy slánského klubu.

Nové Strašecí sice není tak geografický vzdálené od Slaného, ale žádný plochodrážní jezdec ve slánských barvách nepůsobil. Z tohoto města z okresu Rakovník pochází Jiří Šafář, ten má svoji sportovní karieru spjatou s pražským Olympem a po roce 1996 působil pár sezon v SC Chabařovice a po jejich skončení se soutěžemi dospělých absolvoval několik tréninků ve Slaném, ale asi tehdejší činovníky nezaujal a z plochodrážních oválu se vytratil.

Tentokrát na slánském tréninku chyběl David Filipovský mladší a rovněž Matyáš Hagenštoc, které  na začátku prázdnin zlákaly jiné aktivity a tak trojice uvedených adeptů mohla postupně využít pátečního odpoledne k realizaci svých schopností na plochodrážních stopětadvacítkách Shupa a Honda.

Omluvit se rovněž musel Miroslav Rosůlek, který zde působí v roli odborného poradce, toho do Slaného nepustila angína, ale jak ho známe, co nevidět bude zase fit a bude opět předávat svoji nevyčerpatelnou energii zkušeností nové generaci zájemců o plochou dráhu.