Češi a Slováci v akci 420

Díky SC Chabařovice a jejich Memoriálu Jiřího Hurycha jsme mohli o víkendu vidět v akci plochodrážní pětistovky, když zranění a další okolnosti způsobily odložení plzeňské juniorky. Reprezentanti startovali v evropském challenge v Kršku a světovém finále na dlouhé dráze v Rzeszowě. Také v dalších zahraničních závodech měli Češi a Slováci poměrně napilno.

 

Josef Franc se vrátil z Altripu zraněný | foto Karel Herman

V úterý Jan Kvěch debutoval ve švédské lize. Pro Masarnu Avesta dodal jeden bod (0 1) v jejím domácím utkání, v němž vyhrál Lejonen Gislaved 40:50. Stejný den v Polsku patřil extralize U24. Lublin doma podlehl Wroclawi 37:53 a Jakub Valkovič pro něho inkasoval dva body s jedním bonusem (1 0 1). Daniel Klíma skóroval devíti body a bonusem (0 1 2 3 2 1) pro Gorzow, jenž před svým publikem podlehl Ostrowu 38:52.

Čtvrteční volný závod na dlouhé dráze v Altripu skončil zraněním Josefa France, který po třech vítězstvích upadl a zlomil si ruku. Jeho patnáct bodů (5 5 5 X) přesto stačilo na druhé místo za Mathieu Tresarrieum a před Stephanem Kattem. Pro pohár ovšem na pódium musel mechanik Jiří Georgiev. Hynek Štichauer obsadil pátou příčku (4 1 4 3).

Ve stejném dni se ve Wroclawi konal testimonial Taie Woffindena, který v klubu tráví desátou sezónu. Skončil šestý, když se z triumfu radoval jeho krajan Robert Lambert. Martin Vaculík (2 3 2 0 1) byl pátý. Skvělý čtvrtek prožil také Václav Milík. Své Piraterně Motala zajistil čtrnáct bodů (3 0 2 3 3 3), nicméně hostující Indianerna Kumla brala vítězství 41:48.

Václav Milík měl minulý týden hodně napilno | foto Pavel Fišer

Víkend patřil tradičně polským ligám. V sobotu Zielona Gora doma porazila Lodž 57:33, přičemž Jan Kvěch jí dodal čtyři body (1 1 1 1). Další prvoligové utkání za účasti našeho závodníka se konalo včera v Bydhošti. Domácí brali maximum, nejen vítězství 46:44, nýbrž také bonusový bod do tabulky. Václav Milík ve vestě hostujících Vlků bral pět bodů a dva bonusy (1 2 1 1).

V neděli ve druhé lize Tarnow vyhrál nad Rzeszowem 52:37. Eduard Krčmář ve vestě hostů bral šest bodů (3 2 0 1). V extralize Gorzow před vlastním publikem porazil Wroclaw 52:38. Martin Vaculík prohrál až v rozjížďce s číslem patnáct s Maciejem Janowskim a jeho individuální skóre se zastavilo na třinácti bodech (3 3 3 3 1).