Projekt Talent Speedway Slaný odstartoval

Slaný – 10. června
Jak avizoval Autoklub v AČR Slaný před pár dny, byl pátek 10. června prvním seznamovacím tréninkovým dnem pro ty nejmladší adepty plochodrážního sportu. Na stadionu ve Slaném se dobrou půl hodinu před sedmnáctou sešli oba hlavní aktéři projektu Aleš Altman a David Filipovský, s nimi i jejich kamarádi Michal Šulc a Josef Hagenštoc, kteří jsou ochotni podat pomocnou ruku při zajišťování uvedené akce.

 

Možná, že někoho překvapí, že z Lužné u Rakovníka se dostavil i dlouholetý trenér slánského AK Miroslav Rosůlek. Ačkoliv je plně vytížen trenérskými povinnostmi jak v AK Slaný, tak i ve Sportovním centru mládeže AČR neváhal přijmout roli odborného poradce. Své bohaté zkušenosti tak může postupně předávat dalším a vychovat si svého nástupce.

Prvními aktéry Talent Speedway Slaný byli pětiletý David Filipovský, o dva roky starší Aleš  Altman a jeho vrstevník Matyáš Hagenštoc. Možná, že pro začátek mohl být počet účastníků  početnější, osloveny byly všechny školy ve Slaném, dále ve Smečně, Kačici, Lánech, Doksech, Libušíně, Černuci, Vinařicích, Novém Strašecí, Velvarech a na Kladně.

Všichni tři mladí začátečníci sluneční páteční odpoledne využili k seznamovacím jízdám jak na plochodrážním stroji, tak i na motocyklu na motokros, a aby získali všestrannou řidičskou zručnost byla k dispozici i čtyřkolka.

Další tréninková porce je čeká opět další pátek a pro veřejnost se budou moci prezentovat v sobotu 25. černa při memoriálu Antonína Vildeho.

Nový slánský projekt odstartoval | foto laskavostí Antonína Vildeho