Pardubice plánují další trhák

Svitavy – 26. srpna
Stejně jako extraliga se do svých rozhodujících fází blíží rovněž druhá soutěž. Na čele prvoligové tabulky se vyhřívají Pardubice. A Lubomír Vozár se netají přáním v osmém podniku své postavení ještě vylepšit. A to tím spíše, jede-li se ve skoro domácím prostředí ve Svitavách.

Pardubický kouč proto nechtěl ani slyšet, že by Václav Milík vyrazil na semifinále evropských dvojic, kam ho lanařil Filip Šitera. Na technické dráze má totiž sehrát společně s Tomášem Suchánkem úlohu buldozeru na body. Dalšími členy sestavy budou Jaromír Otruba s uzdravujícím se Jaroslavem Petrákem, kteří spolu shodou okolností nastoupí také v mistrovství republiky dvojic.

Březolupům a Plzni nezbude nic jiného, než útočit. Moravský tým přijede standardně ve třech, když k Martinovi Málkovi a Martinovi povolává Romana Čejku, který své osmnáctiny oslaví v závodním tempu. Plzeň nahlásila také Zdeňka Simotu, jenže ještě předtím, než si ho Milan Špinka ve Mšeně vyhlédl pro Berghaupten. Juniorské trio složené z bratří Hádkových a Jana Holuba by chybět nemělo.

Ve mšenských barvách se poprvé objeví Vladimír Višváder, protože po skončení libereckého přeboru našly Liberec a Mšeno společnou řeč o jeho přestupu. Ostřílený matador by svým kolegům Zdeňku Růžičkovi, Michalovi Kleinovi a Ondřeji Smetanovi mohl dělat otce jen s ohledem na datum narození, avšak své rady si rozhodně nenechá pro sebe.

Zkušená jezdecká osobnost podobného formátu zjevně chybí pražským mladíkům. Otázka, zda se Pavol Pučko, Ondřej Veverka, Michal Škurla a Zdeněk Holub konečně prosadí na pódium, zůstává jedním z témat zítřejšího odpoledne.

Startovní listina:

ZP Pardubice: 1 Tomáš Suchánek, 2 Jaromír Otruba, 3 Václav Milík, 4 Jaroslav Petrák
PK Plzeň: 5 Jan Holub, 6 Michael Hádek, 7 Daniel Hádek, 8 Zdeněk Simota
Markéta Praha: 9 Pavol Pučko, 10 Michal Škurla, 11 Ondřej Veverka, 12 Zdeněk Holub
AK Březolupy: 13 Martin Málek, 14 Martin Gavenda, 15 Roman Čejka
Grepl PDK Mšeno: 17 Vladimír Višváder, 18 Zdeněk Růžička, 19 Michal Klein, 20 Ondřej Smetana

Foto: Wojta Zavřel