Na pražské SGP2 s legendou Jasonem Crumpem

Ne není to žert. Celé finále SGP 2 jsem v Praze opravdu shlédl ve společnosti legendy, mistra světa, Australana Jasona Crumpa, který seděl na tribuně vedle mne. To ale není všechno. V depu po sobotním závodě jsem se ještě potkal s dalšími legendami, které jsem poznal osobně během své plochodrážní činnosti.

 

Na tribuně s Jasonem Crumpem

V první řadě s mým letitým kamarádem hlavně ze Mšena Gregem Hancockem. Vzpomínali jsme na krásné chvíle ve Mšeně a na Rudolfa Grepla. Musel jsem slíbit, že mu vyřídím pozdravení. Ale to ještě stále není vše. V depu jsem ještě potkal další dvě legendy. Dána Hanse Nielsena, a legendu z dlouhé dráhy mistra světa, Němce Roberta Bartha, jehož jsem měl mnohokrát v Mariánských Lázních u mikrofonu, na což jsme v sobotu vzpomínali.

Martin Vaculík se raduje z triumfu na české velké ceně | foto Karel Herman

No, a také vítěze sobotní SGP Martina Vaculíka, kterého jsem ve Slaném jako mladíčka vyhlašoval coby mistra České republiky seniorů. Jeho vítězství v Praze jsem vytipoval již v polovině závodu, což nemohli vedle mne sedící fandové z Německa pochopit.  A k celému dvoudennímu dění.

V první řadě poděkování a chvála pořadatelům z Markéty. Jako vždy sto procent. Trochu slabší byla premiéra Discovery. Sliby, že budou diváci u vytržení, trochu nevyšly, ale bylo to poprvé, tak uvidíme v budoucnu.  Úspěch Petra Chlupáče potěšil. Smůla Jana Kvěcha, který měl na celkové vítězství, bude pro něho určitě velkým poučením.

Při sobotní velké ceně to měl Honza moc těžké, ale věřím, že roste ve vynikajícího evropského borce, který nám určitě ještě udělá mnoho radosti. Co dodat? Čas hrozně letí, a tak se těšíme na další závody v Praze, včetně Speedway Grand Prix.