Zranění komplikují život Zdeňka Schneiderwinda

Pardubice – 17. května
Zranění Jana Jeníčka v Kopřivnici a Pavla Kuchaře v Gniezně donutila Zdeňka Schneiderwinda k improvizacím v sestavě národního týmu pro sobotní mistrovství Evropy do třiadvaceti let. Vedle trojice pražských finalistů SGP2 v Pardubicích nastoupí Bruno Belan a Michal Baštecký. Problémy však mají i jinde, takže Češi zatím vítězí v otázce kompletně zveřejněné sestavy.


Tipujte:

Kdo vyhraje sobotní kvalifikaci evropských družstev U23 v Pardubicích?

View Results

Loading ... Loading ...

Loni se český juniorský národní tým z Pardubic do evropského finále nedostal, ovšem sobota může nabídnout šanci na reparát | foto Karel Herman

V pátek se ze závodu odhlásilo Holandsko. Řešení v takovém případě již mnohokrát nabídl náhradní tým. Nejinak tomu bude i v případě sobotního závodu a FIM Europe řeší jeho složení. Prozatím je jisté, že nepojede zraněný Sebastian Kössler. A ani Jakub Valkovič, jehož v sobotu čeká kvalifikace evropského mistrovství jednotlivců v maďarském Nagyhalaszu.

Karty prozatím neodhalily ani Francie, ani Velká Británie, které se s Čechy poperou o triumf a potažmo i přímý postup do finále. I když… Fenomén sociálních sítí prozradil, že do Pardubic dorazí stálý účastník Speedway Grand Prix Daniel Bewley.

Sestava českého národního týmu na sobotní semifinále evropského šampionátu v Pardubicích:

Daniel Klíma, Praha
Petr Chlupáč, Praha
Jan Kvěch, Praha
Bruno Belan, Slaný
Michal Baštecký, Praha