V sobotu přeborníka ještě oslavovat nebudeme

Liberec – 4. srpna
Do celkové klasifikace přeboru republiky se počítají dva nejlepší ze čtyř možných výsledků. Jelikož třetí podnik v Liberci nebude mít v sobotu ve startovní listině ani Michala Dudka, ani Filipa Šiteru, kteří vyhráli v Pardubicích, resp. ve Mšeně, je jasné, že se korunovace pod stříbřitou siluetou Ještědu nedočkáme. A co víc, na titul má šanci každý jeden ze dvanácti závodníků, který do sobotního klání nastoupí. Kromě pětistovek se v akci představí i stopětadvacítky, které čeká sedmý podnik jejich šampionátu.

Přebor splnil svou kvalifikační roli pro semifinále mistrovství republiky jednotlivců už svými dvěma úvodními koly. Závodnický zájem nezvyšuje ani skutečnost, že po vzniku první ligy ve většině případů startují v přeboru na své náklady. A v neposlední řadě se na menším počtu startujících podepsala termínová kolize s evropským šampionátem juniorských družstev v Červenogradu.

Ke slovu přichází rozpis na patnáct rozjížděk, přičemž každý závodník se u startovního roštu objeví pětkrát. Vůbec poprvé se letos na některém českém závodě objeví Vladimír Višváder a také Krzysztof Nowacki. Ten měl na počátku sezóny trable s nastavením svých strojů na nové výfuky a přišel dokonce o dva motory, přičemž jeden nevydržel ani jedno kolo.

Za daných okolností se mítink evidentně promění v neoficiální měření sil zkušených závodníků s nastupující generací. Michal Škurla opět pojede paralelně i ve stopětadvacítkách, v nichž hájí vedoucí příčku před Michaelou Krupičkovou a Patrikem Mikelem.

Startovní listina:

1 Vladimír Višváder, Liberec
2 Jaromír Otruba, Pardubice
3 Michal Klein, Mšeno
4 Zdeněk Holub, Praha
5 Stanislav Pouznar, Mšeno
6 František Irmiš, Plzeň
7 David Štěrovský, Pardubice
8 Tomáš Jůza, Pardubice
9 Michal Škurla, Praha
10 Zdeněk Růžička, Mšeno
11 Krzysztof Nowacki, Slaný – PL (ACCR)
12 Pavol Pučko, Praha

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Michaela Krupičková, Liberec
2 Filip Hájek, Praha
3 Patrik Mikel, Praha
4 Roman Mády, Plzeň
5 Lukáš Kovařík, Praha
6 Felix Wittiber, Chabařovice – D
7 Michal Škurla, Praha
8 Jakub Ondroušek, Chabařovice

Foto: Eva Palánová