Cizinci doplňují šestnáctku startovní listiny

Pardubice – 25. července
Už pozítří budeme znát prvního letošního mistra republiky na krátké dráze. V Pardubicích se totiž koná šampionát juniorů do devatenácti let. Šance na šestnáct závodníků ve startovní listině by vzala za své vzhledem k nečekaným koncům kariér a bohužel i zranění Davida Štěrovského a Michala Průchy.

Klasický rozpis pro šestnáct závodníků na dvacet rozjížděk se oproti systému pro dvanáct borců s dvojicí semifinále a jedním finále vyznačuje větší spravedlností. Sice odpadne nervy drásající finálová jízda, na druhou stranu se v závodě potká každý s každým.

Proto se ve startovní listině středečního klání objevuje v českém juniorském šampionátu už dobře zabydlený Maďar Roland Benkö, ale také trojice Němců. Petr Moravec, předseda VV SPD, vysvětluje, že je to legislativně možné.

„V rozpise pravidel je napsáno, že může startovat držitel licence jiné národní federace,“ objasňuje. „Buď se přihlásí přímo u federace nebo ho doplní pořádající klub. Roland Benkö se přihlásil u naší federace a Pardubice tři zbývající místa nabídly Němcům.“

Startovní listina:

1 Steven Mauer, D
2 Stanislav Pouznar, Mšeno
3 Dominik Hinner, Praha
4 Eduard Krčmář, Slaný
5 Roman Čejka, Slaný
6 Ondřej Smetana, Praha¨
7 Michal Škurla, Praha
8 Zdeněk Růžička, Mšeno
9 Jaroslav Hladký, Praha
10 Andre Mochner, D
11 Ondřej Veverka, Praha
12 Daniel Hádek, Plzeň
13 Zdeněk Holub, Praha
14 Václav Milík, Pardubice
15 Marco Gaschka, D
16 Roland Benkö, H

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)