Memoriál Romana Mádyho uzavře plzeňskou sobotu

Plzeň – 12. dubna
Česká sezóna nabírá o Velikonocích pořádné obrátky a napilno budou mít rovněž kolibříci. Než se ve Slaném na Velký pátek rozhoří boje v prvním finále českého šampionátu, odstartují svůj šampionát na klasických tratích. Pak se prakticky po ose přesunou na plzeňské Bory, kde druhé kolo přeboru doprovodí další  dílšampionátu stopětadvacítek. Po jeho skončení přijde na řadu Memoriál Romana Mádyho.

 

V sobotu v Plzni opět připomenou památku Romana Mádyho | foto Antonín Škach

Vzpomínková akce na bývalého plzeňského závodníka, jemuž osud bohužel nadělil krátký, byť bohatý život, se uskuteční již potřetí. Po nultém ročníku necelého čtvrt roku po nešťastné dopravní nehodě nastartovala tradice loni v červnu, kdy konal první Memoriál Romana Mádyho.

Jeho rodiče se totiž rozhodli peníze, jenž si našetřil věnovat nejmladším závodníkům, kteří rok co rok uctí památku jeho syna ve zvláštní rozjížďce. Do ní se také letos kvalifikují nejlepší čtyři ze závodu mistrovství republiky.

Loňský Memoriál Romana Mádyho: Karel Průša, Maxmylian Pawelczak, Oliver Schmid a Petr Marek s rodiči závodníka Romanem a Evou | foto Pavel Fišer