Liberec se chystá na novou sezónu

Liberec – 5. dubna
Sice opožděně, ale vše se točí okolo počasí a pracovních sil. Předvánoční čas se věnoval rozebrání dráhy na stadiónu. Velká šance, jak posunout libereckou plochou dráhu o kousek dál. Budování mini dráhy, která je vložena do současné dráhy. Nejdříve se konzultovalo, jestli to už někdo udělal. Nejsme první, už to prý byli Australané. Tak snad nebudou chtít poplatky za kopírování. Ale vážně…

Nová dráha a nový materiál

Mistrovství Evropy 250 ccm se také pojede poprvé a tak oficiální otevírání nové dráhy proběhne právě při této akci. Jenom doufám, že vše stihneme, a bude se moc začít trénovat koncem května.
Malá dráha je kopii Markéty a velká je dílo Tondy Kaspera. Už to by mělo dát záruku, aby se jezdcům v Liberci líbilo.

Pražský junior Josef Franc nám při každých závodech připomíná, že by to chtělo jiný materiál na ovál. Slíbil jsem mu, že to určitě jednou bude. Sliby se mají dodržet a tak jak nová, tak i původní dráha dostane materiál, který se bude jezdcům zamlouvat.

Elektro speedway

Elektrické motocykly budou mít při evropských dvěstěpadesátkách svou prezentaci | foto GRS Liberec

To by nebyl Liberec, aby se nevytáhly E speedway. Nedělní program finálového dne mistrovství Evropy bude provázet předvádění našich elektrických motocyklů. Zhruba dvě hodiny budeme lákat hlavně začínající závodníky na Ečka.

Že by se nám ve Starých Pavlovicích líbilo získat medaili, je jasné. To je i důvod, proč nás tlačí čas na dokončení dráhy. Také z Polska už volali, jestli můžou přijet trénovat. Bohužel nemůžou a těch důvodů je víc.

Samozřejmě i ceny pro závodníky jsou důležité. Ve spolupráci s partnerskou firmou z Bydhošti je včas představíme.