Dilema Pavla Pučka se vyřešilo samo od sebe

Praha – 14. července
Někdejší motokrosař Pavol Pučko si oblíbil flat track již při své premiéře před předloňským Tomíčkovým memoriálem. Od té doby se už několikrát v závodech, které představují jiný americký názor na motocyklové závody na ovále, objevil. Nyní dostal zapůjčený motocykl pro víkendovou evropskou sérii v Plzni a Mariánských Lázních. Jenže v sobotu je na programu třetí díl juniorky v Divišově.

Oblíbený Divišov versus oblíbený flat track
Po několika pádech, zraněních a měsíční Pavol Pučko nezastírá, že jeho comeback ještě není optimální. Když ve své druhé jízdě včerejších juniorských družstev dovezl nulu, Milan Špinka ho promptně vystřídal náhradníkem Jaroslavem Hladkým. Přestože se Pavol Pučko až do konce závodu nesvezl, dychtivě čekal na jeho konec.

Někdejší pilot motocyklových dragsterů Tomáš Sulek z Hradce Králové mu totiž prostřednictvím své firmy zapůjčil Husaberg 450 na víkendové flat tracky na plzeňských Borech a v Mariánských Lázních. A pražský junior se v doprovodu Vladimíra Višvádera okamžitě vyzkoušel několik koleček po svítkovské dráze.

„Měl jsem tam i srabácky přední brzdu,“ líčil své dojmy. „Ale ani jednou jsem na ní nešáh‘! Holanďané mi ale ještě musí dovézt speciální kola.“ Když na Pardubicko udeřila nevídaná bouře, která frekvencí svých blesků proměnila večer v den, uzrálo v něm rozhodnutí zkusit se domluvit s pražským klubem, že by místo Divišova upřednostnil flat track v Plzni. Jeho dilema se však nakonec předčasně vyřešilo samo, protože závod byl dnes dopoledne odvolán kvůli organizačním důvodům.

„Je to oblíbená dráha,“ přemítá Pavol Pučko nad juniorkou na své oblíbené dráze v Divišově. „Ale teď jsem takovej‘, že mi to nejde a plácám se v tom. Snad v tom Divišov bude odraz. Kdyby ale přišel, už by to stejně bylo o tejden pozdě.“

V neděli však pražský plochodrážník nebude chybět při flat tracku v Mariánských Lázních. „V Mariánkách to nebude tolik o technice jízdy, ale o tom, kdo je větší guma,“ lituje odvolání plzeňského závodu. „V Plzni by se na tu dráhu soupeři nevešli, ale my s Vladem jo.“

Kanárkově žlutá lítost
Zrušení plzeňského flat tracku paradoxně lituje i Michal Škurla. Ten bude pozítří v Divišově bránit své vedení v průběžné klasifikaci mistrovství republiky stopětadvacítek při premiéře tamní malé dráhy. Zároveň plánoval start v pětistovkách, což doposud vyzkoušel pouze Jaroslav Hladký, když před dvěma lety jel klasické stopětadvacítky a zároveň český šampionát do devatenácti let v Pardubicích.

Jenže přihláška Michala Škurla dorazila po uzávěrce, po níž bylo rozhodnuto, že kvalifikace odpadne, protože zájem o start projevilo přesně šestnáct závodníků. Proto na něho zbyla pouze náhradnická šestnáctka, avšak kdyby Pavol Pučko dal přednost flat tracku, zbyla by na něho jeho šestka.

Foto: Wojta Zavřel