Lukáš Hromádka popadl ledařskou šanci za pačesy

Frýdek Místek – 18. března
Pět posledních sezón přineslo v Čechách pouhopouhý jeden jediný závod na ledové dráze. Přesto bude mít naše reprezentace v sobotním evropském šampionátu čtyřnásobné zastoupení, což nemá žádná jiná federace. Lukáš Hromádka byl totiž ve střehu. Ačkoliv jej start v Tomaszi Mazoweickem bude stát spoustu času a úsilí, popadl příležitost za pačesy.

 

Lukáš Hromádka využívá příležitosti | foto Karel Herman

Kopřivnický ledař se vlastně na cestu vydal již včera. „Jel jsem za Lukášem Volejníkem pro motorku, co jsem od něho už dříve koupil,“ vysvětluje, přičemž dodává, v jakém expresním tempu se do reprezentace dostal.

„Nakupoval jsem v Penny ve Frýdku, když mi pan Moravec v úterý volal, jestli chci jet,“ přibližuje. „Řek‘ jsem, že jo, dělal jsem už motorky na dlouhou, měl jsem dodávku zaházenou věcmi. Dostal jsem i nabídku z Heerenveenu, ale měli podmínku, abych letos jel jiný závod v Evropě.“

Ve startovní listině aprílového pouťáku v předvečer závěru světových ledů figuruje s devítkou jako jediný Čech. Pořadatelé totiž trvají, aby nikdo ze startujících nepatřil mezi finalisty mistrovství světa. Pochopitelně s výjimkou jejich Jaspera Iwemy.

Motocykl po Lukáši Volejníkovi je už u jeho jmenovce Hromádky | foto Lukáš Hromádka

A právě start v sobotním Tomaszi Mazowieckem dostává Lukáše Hromádku do hry. „Jednu motorku, co jsem na ní jel tenkrát v Holicích, mám připravenou,“ svěřuje se. „S druhou jsem přijel v noci, hned ráno vyrazím do Polska. Není to daleko, tři sta kiláků, tři hodiny jízdy. Musím vyrazit v sedm ráno, trénink je už ve dvanáct, mohli ho udělat dýl.“