Já jezdím také na Shupě, vzkazuje nám mistr světa

Těsně po závodech jsme si vyměnili korespondenci s vítězem Zlaté trofeje FIM v St. Macaire
Romano Hummelem. Pohotově nám poslal své upravené logo – Romano Hummel – Mistr světa 2011. Je tedy vidět jak vážně se berou tyto prestižní závody na západ od našich hranic a vítěz Zlaté trofeje FIM je pro Holanďany, Němce a Francouze zkrátka mistr světa.

Romano Hummel měl pro závody připravené dvě Shupy. První Shupa (modrá) je se starším typem zadní vidlice a kompletním motorem od našeho tunera Petra Schmída s červenými víčky na hlavě motoru. Druhá Shupa (černá) je již s novou zadní vidlicí a s motorem od konkurenčního tunera. Romano má své vlastní webové stránky www.romanohummel.nl, o které se mu stará jeho mamka.

Z jeho profilu na webu nás kromě jiného zaujala výška 141 centimetrů a váha 31 kilogramů. Když to porovnáme s našimi velikostí skoro už dospělými borci Michaelou Krupičkovou a Michalem Škurlou, tak nám přebývá takových třicet kilogramů, které naši závodníci museli dohnat bojovností a motocykly výkonem. O to více vynikne jejich úspěšný boj při samotných závodech.

Vůbec všichni naši účastníci zasluhují obdiv, protože tyto závody se u nás nejezdí a vlastně se porovnáváme s konkurencí, která je na těchto dlouhých travnatých drahách odrostlá.
Každopádně Romano Hummelovi gratulujeme a přejeme mu hodně dalších sportovních úspěchů.

Foto: AK Divišov