Velký projekt malé dráhy dospěl před přestřižení pásky

Divišov – 1. července
Jedním z cílů v tomto roce, který si Auto Klub Divišov v AČR vytyčil, bylo vybudování malého závodního okruhu pro naše i zahraniční závodníky v nejnižších plochodrážních kubaturách. Tedy pro jezdce ve třídách 80ccm a 125 ccm. V prvním týdnu po deštívém, ale krásném závodě kvalifikace mistrovství světa jednotlivců se začal tento plán uskutečňovat.

V sobotu a neděli byla závodní tra vyměřena, aby hned v pondělí 27. června za ranního kuropění byla dráha pomocí bagrů a nákladních aut zbavena drnů a pomalu ale jistě dostávala tvar závodního oválu. V úterý byl ovál dočištěn a zarovnán. Zároveň byl položen pod úroveň povrchu v prostoru startu elektrický kabel ke startovacímu zařízení. Současně se podařilo provést i další drobné zemí práce na stadionu.

Ve středu ráno pak začaly velké nakladače navážet nový povrchový materiál. Divišovská malá dráha se tak oblékla do nového kabátu. Za realizaci tohoto nemalého projektu chci poděkovat především zastupitelům městyse Divišova v čele se starostou Zdeňkem Eichlerem, kteří významnou měrou podpořili tento projekt.

Mé poděkování také patří členům Auto Klubu Divišov v AČR a to jmenovitě Janu Hruškovi, Zdeňku Hákovi a Rudolfu Uhrovi, bez jejichž odvedené práce by byl tento projekt jen velmi těžko uskutečnitelný.

Prvním závodem na tomto oválu bude Mistrovství České republiky ve tídě 125 ccm na malé dráze, které se pojede současně s finálovým závodem Mistrovství České republiky juniorů, který odstartuje v Divišově dne 16. července od 14:45 hodin.

Nenechte si proto ujít slavnostní přestřižení pásky v rámci těchto závodů. Na všechny diváky se v Divišově těšíme a budeme rádi, když se spolu s námi přijdete podělit o tento nevšední zážitek. Divišovské malé dráze přeji, aby vychovala mnoho plochodrážních jezdců, připravila divákům krásné závody a byla funkční ozdobou divišovské ploché dráhy.

Foto: AK Divišov