Pražané mají na soupisce dalšího Rusa

Praha – 29. června
Zítřek je důležitým mezníkem pro extraligové týmy. Naposledy mohou doplnit své soupisky, aniž by potřebovaly bezvýhradný souhlas všech ostatních soupeřů. Jako první se novým přírůstkem do kádru pochlubil pražský Olymp, v jehož sítích uvízl Rus Denis Gizatulin.

Vše se domluvilo v sobotu na plzeňských Borech, kde si ruský závodník vybojoval postup do finále mistrovství Evropy jednotlivců. „Přišel za Milanem Špinkou, že by chtěl za nás jezdit,“ vypráví Vladimír Vopat o rychlých námluvách. „Už je na soupisce, teď se musíme domluvit. Pokud přijme naše podmínky, má šanci v české extralize startovat.“

Po vítězství nad Pardubicemi se Pražané vzdálili doposud nebodujícímu Slanému a vyrovnali tabulkový zisk Pardubic. Pakliže Mšeno neklopýtne, dá se předpokládat, že právě s Východočechy se Olymp v duelu na dálku utká o právo pořádat semifinále play-off.

„Je to všechno ještě daleko,“ nechce se pražský kouč pouštět do konkrétních spekulací o povolání Denise Gizatulina. „Jedeme až na konci srpna ve Mšeně a ve Slaným. Může se stát ledacos, někdo se zmákne, ale jsou to ještě dva měsíce.“

Vestu pražského Olympu už oblékli Igor Kononov a Renat Gafurov, takže Denis Gizatulin by byl třetím ruským závodníkem v pražských službách.

Foto: Wojta Zavřel