Memoriál Jiřího Hurycha má už svůj dvacátý ročník

Chabařovice – 23. června
Speedway Club Chabařovice v neděli 26. pořádá už dvacátý ročník Memoriálu Jiřího Hurycha. Kvůli poplatku za zápis podniku do kalendáře se mítink pojede opět stylem bodovaného tréninku. Nicméně zajímavá podívaná je zaručena. Všichni závodníci by se na sever Čech měli dostavit do 10:30, protože program začíná již úderem jedenácté.

Je smutné, co se Jiřímu Hurychovi stalo, ale zároveň máme radost, že se tato tradice podařila v Chabařovicích udržet, i když je to v současné době hodně náročné. Součástí motoristického dne bude dopolední závod juniorů o kubatuře do 125 ccm a na malém oválu, který se podařilo za velké účasti sponzorů v loňském roce vybudovat a tak malou měrou přispět k výchově mladých plochodrážníků.

Od 13 hodin nás pak čeká hlavní závod formou bodovaného tréninku, na který dorazí dvacet převážně juniorských závodníků, v čele s něžným pohlavím – s čerstvou vicemistryní ze zlaté trofeje juniorů na travnaté ploché dráze Michaelou Krupičkovou z Liberce. Ta si dopoledne odjede mistrovství ČR na malé dráze a odpoledne osedlá svoji pětistovku a bude poměřovat síly se svými staršími kolegy.

Jistou zajímavostí bude jistě bulharský mistr – Milen Manev, jelikož jeho otec zde závodil před několika desítky let a nyní doprovodí svého syna v roli mechanika. Mezinárodní účast slibuje zajímavou podívanou, jelikož na startu se objeví i Ronny Weis z Německa, který v Chabařovicích už cennou trofej získal, a závodníci z Polska jsou v tomto sportu jedničky.

Celé odpoledne bude doprovázet známý spíkr Miloslav Čmejla a doprovodný program bude zahrnovat body: Koňská ohnivá Show, Kaskadéři, mini mažoretky a ukázkové jízdy motoškoličky.

Věříme, že památku našeho závodníka uctíme a proto zveme všechny nadšence tohoto krásného sportu, přijďte si s námi zavzpomínat.

Startovní listiny:

20. Memoriál Jiřího Hurycha: Milen Manev (BG), Kamil Mistygacz (PL), Dominik Hinner (Praha), Ronny Weis (D), Eduard Krčmář (Slaný), Ondřej Veverka (Praha), Michal Průcha (Slaný), David Štěrovský (Pardubice), Ondřej Smetana (Praha), Jaromír Otruba (Pardubice), Michaela Krupičková (Liberec), Roman Čejka (Slaný), Jesper Veldhuizen (NL), Michal Škurla (Praha), Daniel Hádek (Plzeň), Zdeněk Holub (Praha), Krystian Pieszczek (PL), Karol Zowik (PL), Adrian Ojczenasz (PL), potvrzeni prozatím nebyli: Martin Málek (Březolupy), Jan Jaroš (Mšeno), Stanislav Pouznar (Mšeno), Michal Klein (Mšeno) a Karel Kadlec (bez klubové příslušnosti).
 
MR 125 ccm na krátké dráze: Zdeněk Holub (Praha), Michal Škurla (Praha), Michaela Krupičková (Liberec), Patrik Mikel (Praha), Lukáš Kovařík (Praha), Jakub Ondroušek (Chabařovice), Richard Geyer (D), Felix Wittiber (D – Chabařovice), Filip Hájek (Praha).

Foto: Lubomír Hrstka