Aleš Dryml dostává na postup do evropského finále měsíc navíc

Pardubice – 22. června
Po rezignaci na divokou kartu v Mariánských Lázních a účast v kvalifikačním kole o SGP 2012 v Divišově se Aleš Dryml nepředstaví ani v sobotním semifinále mistrovství Evropy na plzeňských Borech. Cesta do finále, v němž obhajuje titul vicemistra, však pro něho není uzavřena.

Šanci nabídl termín třetího semifinále, jenž se jede v Opole až počátkem srpna. Proto se rozběhla diplomatické jednání o výměně. Dryml Team našel společnou řeč s Jánem Halabrínem, že by nastoupil v Plzni a uvolnil své místo v Opole pro Aleše Drymla.

Dohodu dnes oficiálně potvrdily AČR a Slovenská motocyklová federace a odpoledne připojila svůj souhlas rovněž UEM.

V místo v základní šestnáctce v Plzni věří rovněž Václav Milík, protože jisté neoficiální signály naznačují, že by se všichni plochodrážníci z východních zemí nemuseli dostavit. Pardubický junior si však svou cestu pořádně prodloužil.

Zítra jej čeká semifinále evropských devatenáctek v ukrajinském Rovně a na cestě zpátky problémová hranice a osm stovek kilometrů. O ně se největším dílem postará otec Václav, jelikož osvědčený mechanik Radim Janouch musel kvůli svým univerzitním studiím zůstat doma.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)