Potvrzeni jsou Michal Mitko i Stanislaw Burza

Praha – 19. června
Grzegorz Walasek se po svém přestupu ze Mšena do Prahy v české extralize etabloval jako výrazná osobnost pražského klubu. Vzhledem ke svým švédským závazkům bude ovšem při úterním utkání s Pardubicemi chybět. Personální starosti nemá ovšem jen Vladimír Vopat, ale i Lubomír Vozár.

„Škoda, že se nám nepodařilo vyhrát, šance byla až do poslední jízdy,“ komentuje Grzegorz Walasek strhující drama, které se na pražské Markétě rozehrálo při duelu se Mšenem. „Jako tým jsme propásli začátek závodu a to rozhodlo o porážce. Ze svého vystoupení jsem byl spokojený a jestli všechna utkání v mém podání budou takové, bude dobře. A ve Mšeně se pokusíme o odvetu.“

Do Mšena ovšem Praha vyrazí až na sklonku srpna. V úterý jí čeká důležité utkání s Pardubicemi. Pakliže by získala dva body, v tabulce by se vzdálila Slanému. Po vítězství ale prahnou i Pardubice, kterým by dva body přiživily naději na dostižení vedoucího Mšena. Triumf v základní části totiž přináší přímý postup do finále na domácí dráze. Rovněž ušetřené finance za semifinále jsou výraznou motivací.

Lubomír Vozár už má jasno, že se bude muset obejít bez Aleše Drymla, jehož nahradí Polák Stanislaw Burza. S Vladimírem Vopatem se předběžně dohodl Tomasz Gapinski, avšak ve čtvrtek ho povolala Valsarna. Na Markétu určitě přijede Michal Mitko, jenž tolik překvapil v duelu se Mšenem. Pražané mají problémy i v otázce juniorské jízdy. Pavol Pučko je na neschopence minimálně do středy a Jaroslav Hladký stále řeší problém s nohou.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) a Wojta Zavřel