Zdeněk Simota s Martinem Málkem nechtějí ponechat nic náhodě

Divišov – 15. června
Úderem jedenácté hodiny se rozezvučely divišovským depem zvuky dvou plochodrážních motorek. To si dva z nominovaných jezdců do kvalifikace o Speedway Grand Prix 2012, která se pojede v Divišově tuto sobotu od patnácti hodin, přijeli vyzkoušet divišovskou tra.

Ovál byl velmi tvrdý, protože je pečlivě připraven a vyspádován na případné deštivé počasí. Ale i tak splnil oběma jezdcúm to co si od tohoto dvouhodinového testování slibovali. Martin Málek se rozehřál na večerní extraligu a připomněl si parametry stadionu, který zná z několika dřívějších závodů.

Zdeněk Simota si znovu ověřil, že divišovský ovál ovládá. Vždy si na něm v loňském roce vyjel spolu s Josefem Francem titul mistra republiky dvojic. Snad se na něho usměje štěstí a bude moci zasáhnout do bojů o postup do SGP. Nadjěi zvyšuje i fakt, že Kjastas Puodžuks vedle Divišova figuruje ještě ve startovní listině semifinále mistrovství Evropy v Murecku.

Je jen škoda že si nemohli vyzkoušet tra i ostatní jezdci z Pardubic Aleš Dryml, Hynek Štichauer a Tomáš Suchánek. Doufejme, že do Divišova dorazí zdraví a že jim nebude tento malý test chybět v závodě.