Bitva třech pokračuje na Markétě

Praha – 14. června
Dvě úvodního kola českého šampionátu juniorských družstev vyrovnala hrot tabulky průběžného pořadí. Pardubice se Slaným mají po osmi bodech a Pardubice je následují se sedmi. Dnes je na programu třetí podnik na pražské Markétě.

Startovní listiny jsou obvyklé. Slánská trojka zahrnuje Romana Čejku, Michal Dudka a Eduarda Krčmáře. První pár Mšena budou reprezentovat Michael Hádek a Jan Holub a poprvé se představí i Daniel Hádek. Po boku Václava Milíka se místo René Vidnera, jenž včera ohlásil konec kariéry, objeví Dominik Hinner, který za Pardubice startoval už v Plzni.

Poněkud překvapivá je absence Pavla Pučka v sestavě pražské Markéty, jejíž vesty obléknou Ondřej Veverka, Jaroslav Hladký a Zdeněk Holub. Druhý tým Mšena nastoupí se dvěma závodníky, Ondřejem Smetanou a Stanislavem Pouznarem.

Juniorská družstva jsou už tradičně doprovázena stopětadvacítkami. Na rozdíl od šampionátů na krátké dráze se jejich tradiční mistrovství netěší velkému zájmu. Na vině je především vyšší věkový limit, který zabraňuje nejmladším závodníkům v účasti.

Ještě včera večer to vypadalo, že dnes pojede pouze pět kolibříků, což přesně odpovídá minimálnímu počtu závodníků nezbytnému, aby byl podnik uznán jako mistrovský. Okolo půl jedenácté ovšem Chabařovice přihlásily ještě Jakuba Ondrouška. Největší pozornost bude upřena na souboj Michala Škurly a Michaely Krupičkové o průběžné vedení. Liberecká závodnice ztrácí prozatím šest bodů, což odpovídá rozdílu mezi vítězstvím a třetím místem.

Startovní listina:

AK Markéta Praha: 1 Ondřej Veverka, 2 Jaroslav Hladký, 11 Zdeněk Holub
ZP Pardubice: 3 Václav Milík, 4 Dominik Hinner (Praha)
Grepl PDK Mšeno I: 5 Michael Hádek, 6 Jan Holub, 13 Daniel Hádek
Grepl PDK Mšeno II: 7 Ondřej Smetana, 8 Stanislav Pouznar
AK Slaný: 9 Roman Čejka, 10 Michal Dudek, 15 Eduard Krčmář

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Patrik Mikel, Praha
2 Roman Mády, Plzeň
3 Michaela Krupičková, Liberec
4 Lukáš Kovařík, Praha
5 Michal Škurla, Praha
6 Jakub Ondroušek, Chabařovice

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) a Wojta Zavřel