Poslední slovo sezóny patřilo profesionálům z Olympu

Praha – 31. ledna
Program výstavy Racing Expo vyvrcholil minulou neděli. Plochodrážní příznivci stále mohli navštívit stánek pražské Markéty. Kolibříci na rozdíl od soboty své jízdní ukázky nepředváděli, nicméně proběhla beseda se čtveřicí pražských závodníků, jejichž slova jakoby symbolicky uzavřela sezónu s jednadvacítkou na konci letopočtu.

 

Na pódium vedle sebe usedli Jan Kvěch, Petr Chlupáč, Daniel Klíma a Josef Franc, o něhož se poněkud neinformovaný moderátor opíral. Úřadující český vicemistr vyprávěl o svých začátcích i o práci, kterou společně se svým mentorem Zdeňkem Schneiderwindem věnují přípravě plochodrážního potěru.

„Výhoda je, že z malýho oválu nám nikam neodjedou, protože si je rychle najdeme,“ žertoval, aby se přidal s vyznáním. „Pro mě je plochá dráha dlouhodobá láska a je radost se koukat na ty mladý kluky, jak jedou.“

Jenže trojice pražských mušketýrů tentokrát nejela vůbec, protože seděla na židličkách vedle. Jan Kvěch zmínil své počátky ovlivněné soutěžní minulostí tatínka a strýčka a zdůraznil, že jej na ovály přivedlo pozvání známých ze Shupy na jeden z Mini Cupů. Prozradil, že jeho sen je dostat se do seriálu Speedway Grand Prix.

V tomto směru si náramně notoval s Danielem Klímou a ostatně i s Petrem Chlupáčem, jenž mimo jiné čelil otázce, co mu na sportu levých zatáček učarovalo nejvíc. „Nejlepší na plochý dráze je na tu motorku vůbec vlýzt,“ opáčil obratem.

Josef Franc, Daniel Klíma, Petr Chlupáč a Jan Kvěch na výstavě Racing Expo přiblížili návštěvníkům plochou dráhu