Rozhodovat se bude především v rozjížďce s číslem devatenáct

Pardubice – 8. června
Michael Hádek vyhrál úvodní kolo české juniorky ve Slaném, avšak na plzeňských Borech podlehl Václavu Milíkovi. Pardubický závodník přijede dnes do Svítkova jako leader průběžné klasifikace. Nicméně šampionát je ještě stále mladý a boj o titul se ještě nedostal do rozhodující fáze.

Avšak každý bod je důležitý. Michael Hádek, jehož trápí zraněná noha, totiž ví, že kvůli reprezentačním povinnostem vynechá červencové Mšeno. Pardubická dráha je podle jeho gusta, vyhovuje avšak i Václavu Milíkovi, který je tady doma.

Už nyní se můžeme těšit na rozjížďku s číslem devatenáct, v níž se oba střetnou. A společnost jim přitom budou dělat Jan Holub a Michal Dudek, třetí a čtvrtý z průběžného pořadí.

Kvalifikace se dnes neuskuteční, protože počet přihlášených je přesně šestnáct. Program však vyvrcholí nadstavbovým kláním O cenu Jiřího Marxe. V ní má účast zajištěnou nejlepší sedmička hlavního závodu, osmého tradičně doplní organizátoři, jimiž jsou přátelé tragicky zemřelého závodníka na čele s Tomášem Rambouskem.

Startovní listina:

1 Dominik Hinner, Praha
2 Ondřej Smetana, Praha
3 Michael Hádek, Mšeno
4 Ondřej Veverka, Praha
5 Roman Čejka, Slaný
6 Michal Dudek, Slaný
7 Michal Klein, Mšeno
8 Zdeněk Holub, Praha
9 Roland Benkö, H
10 Stanislav Pouznar, Mšeno
11 Eduard Krčmář, Slaný
12 Václav Milík, Pardubice
13 Jan Holub, Mšeno
14 René Vidner, Pardubice
15 Daniel Hádek, Plzeň
16 Jaroslav Hladký

Kvalifikace: byla zrušena, Pavol Pučko a Zdeněk Růžička omluveni pro zranění, Zdeněk Vrba a Milan Čermák ukončili kariéru.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)