V Chabařovicích jezdily všechny kubatury

Chabařovice – 3. června
Speedwayclub Chabařovice byl požádán, aby pro mladé plochodrážníky, kteří 18. června jedou bojovat za Českou republiku na travnatou plochou dráhu do St. Macaire ve Francii, zda by si mohli vyzkoušet a popřípadě i zatrénovat právě zde.

Po krátkém uvážení jsme se rozhodli tuto šanci naší reprezentaci dát. I přes riziko poničení travnatého povrchu se Michaela Krupičková a Zdeněk Holub proháněli mezi drny jako draci.
Celý den byl vlastně pojat jako tréninkový i pro jiné zájemce, například Eduard Krčmář a Ondřej Smetana přijeli vyzkoušet dvěstěpadesátky, brzy je totiž čeká závod ve Švédsku!

Přijel také Dominik Hinner, který zdárně vytáčel svoji pětistovku. Možnost tréninku byla nabídnuta i Michalu Škurlovi a Patriku Mikelovi, ale ti z časových důvodů nakonec nedorazili. Samozřejmě se zúčastnila i kompletní chabařovická základna. Všichni si měli šanci vyzkoušet různé kubatury i styly.

Zdeněk Holub měl ale problémy s motory, které dávaly najevo únavu a stávkovaly. U jednoho je podezření na prasklou ventilovou pružinu a ve druhém to pěkně chrastí a byly spatřeny i špony a to nevěstí nic dobrého.

Na trénink přijel i Jiří Benda z Shupy, který obhlížel talenty a ladil detaily na motoru Zdeňka Holuba, jelikož si minulý týden zapůjčil metylový motor do dlouhána, takže zde byla i odborná pomoc.

Okolo osmnácté hodiny stadión utichl, závodníci osvěženi ledovou sprchou odjížděli domů maximálně spokojeni a už se těší, až si na suprové dráze v Chabařovicích budou moci zase zatrénovat. Příští týden si dvěstěpadesátky zkusí dráhu v Liberci, ta rozměrově odpovídá té ve Švédsku.

Foto: Jiřina Šifaldová