Petr Marek má nabídku od Brokstedtu

Ústí nad Labem – 13. října
České soutěže v kubatuře 125 ccm jsou poměrně sofistikované a nabízejí nejmladším závodníkům hodně příležitostí k závodění. Nicméně liga nebo seriál družstev zatím navzdory opatrným pokusům stále zůstávají přáním v hlavě Zdeňka Schneiderwinda. Německá Talents Team Trophy však letos přinesla šanci i pro české kolibříky. Zatímco Oliver Schmid a Josef Černý z Plzně pro příští rok míří do vyšších kubatur, chabařovický Petr Marek v ní bude závodit i napřesrok. S nabídkou se totiž vytasil Brokstedt.

 

O nabídku manažera Floriana Rixena si desetiletý závodník řekl při posledním závodě německé série v Lipsku. Spolu se svým otcem Pavlem ještě před odjezdem opravili problémy s elektrickým okruhem po sobotním českém poháru. Předem si zjistili geometrii lipského oválu, takže po tréninku jen doladili převody a nastavení motocyklu.

Nakonec Petr Marek vyhrál všechny své čtyři rozjížďky stylem start – cíl a ze čtrnácti závodníků zůstal jediný neporažený. Odměnou se stala nabídka na spolupráci, aby roku 2022 jezdil za Brokstedt nikoliv jako host, ale kmenový závodník. Nabídku přijal, jen zbývá doladit smlouvu.

Petr Marek má nabídku od Brokstedtu

Foto: Pavel Marek