Nasazení do evropského šampionátu na trávě s sebou nese jedinou chybičku

Praha – 1. června
Mistrovství republiky v Mariánských Lázních přineslo řešení poslední tajenky v otázce individuální reprezentace. Posledním kamínkem do mozaiky je evropský šampionát na travnaté dráze. V ní je překvapivá nominace Michaela Hádka do francouzského La Reole, který se ovšem jede ve stejném termínu jako juniorský šampionát ve Mšeně.

Prakticky stejná situace nastala před rokem, kdy Michael Hádek upřednostnil dlouhodrážní mistrovství světa před juniorskou v Divišově. A ve finiši prohrál titul o pár bodů. Nicméně letos není jiné volby.

Staphorst si před ním vybrali pražští závodníci a Hertingen je svým charakterem dráha pro zkušené závodníky. To uznal i Karel Kadlec, který Michaelu Hádkovi přepustil své místo v La Reole.

Michael Hádek má z Francie větší šanci na postup do finále a zároveň naději zapůsobit na Milana Špinku, aby ho zařadil do národního týmu. S ohledem na boj o titul mistra republiky juniorů mu však situace přináší jediné řešení.

Nesmí už ztrácet žádné body zbytečně. Jeho nejhorším výsledkem, který se mu bude škrtat se totiž stane Mšeno, kde nenastoupí. Nejbližší příležitost srovnat účty s Václavem Milíkem mu přinese už příští středa, kdy seriál pokračuje v pardubickém Svítkově.

Česká reprezentace v mistrovství Evropy na travnaté dráze:

semifinále La Reole (30.7.): 4 Michael Hádek
  17 Aleš Dryml
 
semifinále Staphorst (19.8.): 12 Josef Franc
  16 Richard Wolff
 
semifinále Hertingen (19.8.): 2 Karel Kadlec
  11 Pavel Ondrašík

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)