Prvoligová pětice se střetne ve stínu borské věznice

Plzeň – 31. května
Dubnová ouvertura obnovené nižší soutěže na pražské Markétě nabídla skvělý závod, v němž se v prvoligovém hávu vesměs objevili extraligoví závodníci. Zítřejší druhé kolo na plzeňských Borech však už dává větší prostor také borcům, jimž se v extralize moc příležitostí nedostane. Každý z pětice týmů má ve své sestavě minimálně jednoho takového.

Plzeň by snad nebyla kompletní bez osvědčeného tandemu Michael Hádek – Jan Holub. Ve druhé dvojici po boku Zdeňka Simoty se ovšem místo Richarda Wolffa objevuje Daniel Hádek, který půllitrářskou část své kariéry odstartoval slibně minulý týden při české juniorce shodou okolností také na Borech.

V barvách Mšena se letos poprvé českým divákům představí Jan Jaroš. Vestu extraligového šampióna obléknou i Zdeněk Růžička a Michal Klein a také František Irmiš. Ten původně figuroval na soupisce Plzně, ale domluvil si hostování, kde věří ve více příležitostí.

Pražané dodržují svou filozofii, že první liga je určena pro mladé začínající plochodrážníky. Po ukončení kariéry Zdeňka Vrby se zítra představí Pavol Pučko, Ondřej Veverka, Jaroslav Hladký a Zdeněk Holub.

Pardubice původně ohlásily kvartet Václav Milík, Jaroslav Petrák, Tomáš Suchánek a Tomáš Jůza. Včera odpoledne ovšem změnili startovní číslo šestnáct, které měl mít Hynek Štichauer. Avšak po tréninku ve Svítkově a vzájemné dohodě musel vzít klub své rozhodnutí zpátky. Na Bory zamíří Tomáš Jůza, zatímco záměr nechat Hynka Štichauera rozjet se bohužel ještě odkládá.

Březolupy se budou muset obejít bez Martina Málka, který se musí věnovat svému vysokoškolskému studiu. Moravský celek tím pádem staví jen tři závodníky – Martin Gavenda, Michal Dudek a Roman Čejka.

Startovní listina:

PK Plzeň: 1 Michael Hádek, 2 Jan Holub, 3 Daniel Hádek, 4 Zdeněk Simota
Grepl PDK Mšeno: 5 Jan Jaroš, 6 Zdeněk Růžička, 7 František Irmiš, 8 Michal Klein
AK Markéta Praha: 9 Pavol Pučko, 10 Ondřej Veverka, 11 Jaroslav Hladký, 12 Zdeněk Holub
ZP Pardubice: 13 Václav Milík, 14 Jaroslav Petrák, 15 Tomáš Suchánek, 16 Tomáš Jůza
AK Mitas Březolupy: 17 Martin Gavenda, 18 Michal Dudek, 19 Roman Čejka, 20 neobsazeno

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)