Michael Hádek bude hájit post české juniorské jedničky

Plzeň – 24. května
Výkony letošního jara pasovaly Michaela Hádka na post pomyslné české juniorské jedničky. V dubnu vyhrál úvodní kolo domácích jednadvacítek ve Slaném a vedle Jana Holuba je jediným Čechem, jenž pronikl do semifinále mistrovství světa. Zítra však své postavení bude muset obhájit na dobře známé dráze na plzeňských Borech.

Právě tady úderem sedmnácté hodiny pokračuje český juniorský šampionát svým druhým dílem. By Michael Hádek letos obléká mšenskou vestu, na plzeňské dráze se stále cítí jako doma. Dokázal to také při závodě juniorských družstev, kdy se usídlil v protekčním prvním boxu, který je již léta určen domácím prominentům.

Za skutečnost, že může obhajovat postavení leadera průběžné klasifikace, může děkovat svému bratru Danielovi. Ten 5. května oslavil patnácté narozeniny, a proto se o den dříve na Borech konala juniorská družstva, by byla v plánu až nazítří. Prohození termínů hraje Michaelu Hádkovi do karet, protože zkraje května si přivodil frakturu lýtkové kosti a z juniorských družstev odstoupil už po tréninku.

Současná česká juniorská špička je naštěstí mnohem širší. A tak to Michael Hádek nebude mít nikterak jednoduché, by na misky pomyslných vah může přiložit největší porci závodních zkušeností. Navíc pravidlo škrtání jednoho výsledků zapříčinilo, že pro borce, jimž nevyšel Slaný, začíná šampionát de facto podruhé. Na stupně vítězů budou samozřejmě aspirovat Václav Milík, Jan Holub, Slaňáci i Pražané, jejichž duely dodají mítinku potřebnou jiskru.

Stejně jako ve Slaném je naplánovaná kvalifikace. Nakonec se jí zúčastní šest uchazečů o start v hlavním klání, když Jaroslav Hladký postoupil na místo omluveného Zdeňka Vrby. Závodní premiéru si odkroutí mšenský Zdeněk Růžička a také již zmiňovaný Daniel Hádek, který má na krku, že zítra nepůjdeme na Bory na juniorská družstva, ale jednotlivce.

Startovní listina:

kvalifikace: Roland Benkö, H
  Dominik Hinner, Praha
  René Vidner, Pardubice
  Michal Klein, Mšeno
  Daniel Hádek, Plzeň
  Zdeněk Růžička, Mšeno
 
hlavní závod: 1 Jaroslav Hladký, Praha
  2 druhý z kvalifikace
  3 Michael Hádek, Mšeno
  4 Roman Čejka, Slaný
  5 Eduard Krčmář, Slaný
  6 Jan Holub, Mšeno
  7 vítěz z kvalifikace
  8 Zdeněk Holub, Praha
  9 vítěz kvalifikace
  10 Ondřej Smetana, Praha
  11 Ondřej Veverka, Praha
  12 Václav Milík Pardubice
  13 Pavol Pučko, Praha
  14 Michal Dudek, Slaný
  15 Stanislav Pouznar, Mšeno
  16 třetí z kvalifikace
  17 pátý z kvalifikace
  18 šestý z kvalifikace

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)