Vláda ledových mužů začíná utkáním s Chorvaty

Pardubice – 12. května
Od vítězství k vítězství jde český tým v jadranské lize, jak se dle místa vzniku přezdívá mezinárodní lize čtyř států. Dnes se naši závodníci poprvé představí na domácím ovále, když se v Pardubicích střetnou s Chorvaty. Pankrác, který se jako první z trojice ledových mužů ujímá vlády, však hrozí nepříznivou předpovědí počasí.

Meteorologové hrozí bouřkami, které by se na české území měly dostat od západu zhruba okolo poledne. Vedle hromů a blesků mají přinést i kroupy a přívalové deště s až pětadvaceti milimetry srážkové vody za hodinu.

Nezbývá než doufat, že se do osmnácté hodiny, kdy duel začíná, živly uklidní. Český tým pod vedením Lubomíra Vozára nastoupí v modifikovaném složení. Chybět bude hned trojice juniorů.

Michael Hádek si léčí zlomeninu nohy z italského Loniga, Václav Milík se chystá na juniorské mistrovství světa a Pavol Pučko chce ukončit rekonvalescenci po pádu z pardubického přeboru tréninkem na pražské Markétě.

V české sestavě se tak objevují senioři. Tomáš Suchánek si své dnešní angažmá vysloužil cestou do Žarnovice, zatímco Tomáš Jůza v jadranské lize shodou okolností debutoval loni s vestou našich dnešních soupeřů.

Startovní listina:

Chorvatsko: 1 Jurica Pavlic
  2 Renato Cvetko
  3 Roland Benkö, H
  4 Lukas Simon, A
  5 Jasmin Ilijaš
  6 neobsazeno
  7 Dino Kovačič
 
Česká republika: 9 Tomáš Suchánek
  10 Jaroslav Hladký
  11 Tomáš Jůza
  12 Ondřej Veverka
  13 Eduard Krčmář
  14 Roman Čejka
  15 Jan Holub

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)