Češi vystřihli Němce stejně jako v hokeji

Pfaffenhofen – 7. a 8. května
Ve víkendových závodech se v Pfaffenhofenu sešlo spousta německých fanoušků, hodně německých závodníků, ale Češi je vystřihli stejně jako jejich krajany v hokeji. A ve třech podnicích získali čtyři medaile, když se na stupně vítězů postupně postavili Eduard Krčmář, Ondřej Smetana, Matěj Kůs a vítěz hlavního klání Zdeněk Simota.

V sobotu byly mezinárodní závody juniorů nebo-li B-Lizenz dle německé organizačních schémat. Bezkonkurenčně je vyhrál Eduard Krčmář. Ondřej Smetana byl ve finále čtvrtý. Do finále se vůbec nedostala domácí hvězda Valentin Grobauer, s nímž si čeští kluci ve společné jízdě trochu pohráli za pískotu lokálních fanoušků.

Ve stejném závodě v neděli skončil Ondřej Smetana na druhém místě za Francouzem Xavierem Muratetem. Eduard Krčmář byl nasazen do hlavního závodu jako rezerva. Nastoupil dvakrát, aby mu celkově patřilo osmnácté místo.

Matěj Kůs a Zdeněk Simota v rozjížďkách s pěti závodníky předváděli ukázkové předjížděcí manévry. Nezalekli se vyjetých kolejí, na něž pádem doplatil Manuel Hauzinger. Lehce prošli do finále, v němž dojel do cíle první Zdeněk Simota před Martinem Smolinskim a Matějem Kůsem.

Foto: Radek Smetana