České juniory čeká světové finále družstev

Mladá Boleslav – 7. září
Zranění Jana Kvěcha ze sobotního světového finále juniorů v německém Stralsundu, přineslo změnu startovní listiny zítřejšího českého šampionátu. Na plzeňských Borech jeho startovní číslo tři poveze Jakub Exler, zatímco náhradníkem se stane Bruno Belan. Pražský závodník však bude scházet také v národním týmu, jehož v pátek čeká mistrovství světa juniorských družstev v Bydhošti.

 

Český juniorský nároďák čeká světové finále

„Pěkně z toho vyskočil,“ komentuje nešťastný pád Jana Kvěcha Filip Šitera. „Ale dopad‘ na ruce. Levou má zlomenou hned za zápěstím a do toho pravý rameno.“

Němečtí lékaři pojali podezření na zlomeninu pažní kosti, proto českého reprezentanta dali do narkózy. Ačkoliv se jejich diagnóza naštěstí nepotvrdila, propustili ho až před nedělním obědem. Večer už byl v péči pardubického primáře Tomáše Brože, který jej včera operoval.

Filip Šitera proto musel složení českého týmu změnit. Po zrušení kvalifikačních kol se finále uskuteční dle formule klasických dvojic s jedním náhradníkem. Lotyšům, Dánům, Polákům Angličanům, Švédům a Australanům se postaví trio Jan Macek, Petr Chlupáč a Daniel Klíma.

Foto: Karel Herman