Češi a Slováci v akci 385

Deštivé počasí za okny připomíná blížící se podzim. Ale který plochodrážní fanoušek by myslel na konec sezóny, když jsme uprostřed maratónu závodů, v nichž páska létá nahoru skoro každý den?! Kromě podniků českého, slovenského, světového a evropského kalendáře naši borci závodí i v dalších mítincích. Tradiční pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z vás dnes zavede do Slovinska a Francie.

 

Petr Chlupáč v Kršku vyhrál klasifikaci juniorů

V sobotu pokračovala francouzská liga duelem La Reole vs. Morizes. Domácí museli oželet Josefa France a Hynka Štichauera, jimž finišoval světový dlouhodrážní šampionát. Ondřej Smetana však v jejich sestavě nechyběl.

Pro svůj tým skóroval devíti body (0 3 2 0 2 2). Závod skončil za stavu 46:38, domácí si připsali tři body do tabulky, v níž jsou druzí. Příští pátek je čeká poslední závod v Lamothe-Landerron.

Sobota viděla rovněž třetí díl spojeného šampionátu Slovinska, Maďarska a Slovenska v Kršku, který přinesl triumf pro Matice Ivačiče. Druhé příčky se zmocnil Petr Chlupáč. Díky jedenácti bodům v základní části musel do rozjížďky poslední šance, z níž postoupil díky druhému místu. Jakub Valkovič (8 bodů) byl osmý, Jaroslav Petrák (5) dvanáctý.

Včera v La Reole hostili mistrovství Francie. Titul získal David Bellego, jenž se do cíle finále dostal před Dimitri Bergem. Mathiasem Nielsenem a Tero Aarniem. Ondřej Smetana (1 2 1 2 1) skončil osmý.

Foto: Petr Chlupáč st.