Juniorská družstva a stopětadvacítky míří na Bory

Plzeň – 3. května
Původně se měl zítra na plzeňských Borech odehrávat druhý domácího juniorského šampionátu družstev. Jenže Daniel Hádek slaví své patnáctiny až pozítří. A bylo by škoda, aby takhle těsně zmeškal domácí podnik. Řešení bylo nasnadě, přehození termínu s juniorskými družstvy tradičně doprovázenými stopětadvacítkami.

Michael Hádek a Jan Holub vykročili předminulý týden za obhajobou dvou předchozích titulů vítězstvím ve Slaném. Sami však připouštěli, že jejich triumf byl tentokrát těžší než předpokládali. Zítřejší mítink má všechny předpoklady, aby nabídl podívanou stejného ražení.

Dvě úvodní kola českého přeboru sice vyřadila Pražany Pavla Pučka a Ondřeje Veverku. Pražská Markéta však bez problémů postavila dvojici Jaroslav Hladký – Zdeněk Vrba. Oba dva se minulý týden ukázali ve výborném světle jak v Pardubicích, tak ve Mšeně.

Zbytek startovní listiny zůstává shodný jako ve Slaném. O absolutní čelo budou usilovat Michael Hádek s Janem Holubem, kteří navzdory mšenskému hostování jsou přece jen domácí. Na krk jim budou dýchat zejména kompaktní slánský tým a Pardubice.

Celkem sedm stopětadvacítek se sejde v plzeňském depu. Jedinou změnou oproti slánskému závodu je účast Richarda Geyera. Ten by se mohl připojit k Patriku Mikelovi a Michaele Krupičkově a atakovat výsostné území Michala Škurly.

Startovní listina:

Grepl PDK Mšeno I.: 1 Michael Hádek, 2 Jan Holub
Grepl PDK Mšeno II.: 3 Ondřej Smetana, 4 Stanislav Pouznar, 12 Michal Klein
AK Slaný: 5 Michal Dudek, 6 Roman Čejka, 13 Eduard Krčmář
AK Markéta Praha: 7 Jaroslav Hladký, 8 Zdeněk Vrba
ZP Pardubice: 9 Václav Milík, 10 René Vidner

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Lukáš Kovařík, Praha
2 Michal Škurla, Praha
3 Jakub Ondroušek, Chabařovice
4 Michaela Krupičková, Liberec
5 Roman Mády, Plzeň
6 Patrik Mikel, Praha
7 Richard Geyer, D

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)