Cesta z Goričanu do Žarnovice vedla oklikou

Žarnovica – 20. srpna
Jan Kvěch měl v chorvatském Goričanu na dohled postup do challenge o Speedway Grand Prix 2022, které zítra odpoledne uspořádá Speedway Club Žarnovica. Na poslední chvíli mu jej v dodatkové jízdě sebral Robert Lambert. Český junior doplatil na pravidlo, že právě z Goričanu postoupí jen tři nejlepší, zatímco z trojice ostatních kvalifikačních kol čtyři, přičemž jedno místo zůstane pro reprezentanta SMF. A Jan Kvěch skončil čtvrtý. Nakonec se do boje o postup do velkých cen přece jen zapojí, avšak startovní listina musela předtím doznat hned dvou změn.

 

Jan Kvěch se do challenge nakonec dostal

Z challenge nejprve vycouval Mikkel Michelsen, jenž si místo v seriálu velkých cen na rok 2022 zajistil svým evropským titulem. Dle pravidel jej zastoupí původně první nepostupující z kvalifikačního kola s číslem jedna. A to se konalo v maďarském Nagyhalasz, takže se místo Dána do Žarnovice dostal Sergej Logačev.

Jan Kvěch by zítra zůstal náhradníkem, kdyby Martin Vaculík nedospěl k rozhodnutí, že s nedoléčenou klíční kostí nakonec nepojede. Český reprezentant tak získal jeho devítku. Jakub Valkovič bude jako zástupce SMF prvním náhradníkem, osmnáctku poveze Václav Milík.

Startovní listina zítřejšího challenge o SGP v Žarnovici:

1 Jevgenij Kostigovs, LAT
2 Sergej Logačev, RUS
3 Chris Holder, AUS
4 Janusz Kolodziej, PL
5 Nikolai Klindt, DK
6 Martin Smolinski, D
7 Patryk Dudek, PL
8 Adam Ellis, GB
9 Jan Kvěch, CZ
10 Tobiasz Musielak, PL
11 Robert Lambert, GB
12 Rohan Tungate, AUS
13 Max Fricke, AUS
14 Andrzej Lebeděvs, LAT
15 Daniel Bewley, GB
16 Pawel Przedpelski, PL
17 Jakub Valkovič, SK
18 Václav Milík, CZ

Foto: Pavel Fišer