Trojnásobný vítěz bude usilovat o čtvrtý primát

Mšeno – 29. dubna
Už potřinácté v řadě se na Prvního máje bude ve Mšeně závodit. Podvanácté za sebou se uskuteční Memoriál Emila Sovy. A pokud se bavíme o sériích číslem po sobě jdoucích, podruhé bude hlavním bodem nedělního programu český přebor. Oproti středeční ouvertuře ubudou ze startovní listiny tři jména, naopak uvidíme Filipa Šiteru.

Memoriál Emila Sovy je pro mšenského závodníka srdeční záležitostí, které se pravidelně zúčastňuje. Navíc je s triumfy z let 2006, 2007 a 2010 nejúspěšnější osobností jeho historie. Podoba nedělního klání prozatím nebyla zveřejněna. Jeho systém bude pořadatelem předložen na prvním zasedání jury a stejně tak seznam účastníků či podmínky jejich výběru.

Filip Šitera se v přeboru objeví místo Michala Kleina, jak včera potvrdil mšenský kouč František Liebezeit telefonicky Petru Moravcovi. Chybět bude rovněž potlučený Pavol Pučko a také Karel Kadlec, jenž má na programu dlouhou dráhu.

Proto bude užit klasický rozpis šestnácti účastníků na dvacet rozjížděk. Závod nemá náhradníky, aby v případě najetí do pásky si mohl provinilec svůj prohřešek odpykat na trestné čáře.

Vedle případného rozjezdu o určení postavení na stupních vítězů se možná dočkáme i další dodatkové jízdy. Prvních dvanáct z celkové klasifikace po dvou závodech totiž postoupí do semifinále mistrovství jednotlivců a jejich pořadí musí být naprosto jasné.

Startovní listina:

1 Jaromír Otruba, Pardubice
2 Michal Dudek, Slaný
3 Zdeněk Vrba, Praha
4 František Irmiš, Plzeň
5 Filip Šitera, Mšeno
6 Ondřej Veverka, Praha
7 Stanislav Pouznar, Mšeno
8 Tomáš Jůza, Pardubice
9 René Vidner, Pardubice
10 Jaroslav Hladký, Praha
11 Dominik Hinner, Praha
12 Eduard Krčmář, Slaný
13 Zdeněk Holub, Praha
14 Václav Milík, Pardubice
15 Ondřej Smetana, Praha
16 Jan Holub, Mšeno

Foto: Wojta Zavřel a Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)