Závodníci SCM navštívili Míšeň

Míšeň – 26. března
Sportovní centrum mládeže při AK v AČR Slaný má za sebou první společné tréninkové soustředění na dráze. Účastníci si mohli po dlouhé zimní přestávce odzkoušet velice pěkně připravenou dráhu v německé Míšni. Sobotní den již nebyl na počasí tak přívětivý jako několik předchozích, ale to nikomu neubralo na chuti pořádně si zajezdit.

K prvnímu společnému tréninku dorazili téměř všichni jezdci zařazení do SCM pro letošní rok v obou skupinách M1 a M2. Omluvili se pouze pardubičtí David Štěrovský a René Vidner slánští Michal Průcha s Michalem Dudkem, jemuž tomu zabránila v účasti pouze porucha obou motocyklů. K jezdcům SCM se přidali i domácí zástupci Ronny Weiss, Richard Geyer a F.Witemberg.

Celé soustředění probíhalo podle tréninkového rozpisu jízd ve dvou částech – dopolední volný trénink byl zaměřen na možnost individuálního nácviku jízdy a startů, odpoledne pak na všechny čekaly společné rozjížďky ve skupinách . V pozdním odpoledni již byla na některých znát únava po zimní pauze a tak raději vedoucí SCM Petr Křikava jízdy ukončil, aby se předešlo případnému zbytečnému pádu či zranění jezdce.

Ve velice dobrém světle se představili v kategorii M1 mladíci z Chabařovic Jakub Ondroušek a Filip Šifalda, kde především prvně jmenovaný dokazoval, že to letos chce dotáhnout pěkně vysoko. K velice příjemnému překvapení rovněž patřily výkony současné první plochodrážní dámy Michaely Krupičkové. S přehledem vodila jak svojí stopětadvacítku, tak i mnohem silnějšího půllitra. Nakonec si ještě stihla odzkoušet i nového připraveného dlouhána.

Na starší kategorii již bylo vidět několik odjetých tréninků. Velice dobře jezdili Jan Holub, Roman Čejka, Jaroslav Hladký, Eduard Krčmář, ale i další účastníci.

Pokud to umožní především počasí a stav dráhy, bude další soustředění SCM pokračovat druhým dílem na naší dráze ve Slaném již 9. dubna.

Foto: Václav Buřič