Vladimír Vopat musí improvizovat se svou sestavou

Praha – 23. března 15:00
Okolnosti donutily Vladimíra Vopata, aby improvizoval se sestavou pražského Olympu pro zítřejší přátelský duel s polským Opole. Kouč úřadujících extraligových vicemistrů dokonce posiluje zpoza české hranice. V táboře hostí se spekuluje o účasti Igora Kononova, jehož o víkendu čeká v bavorském Inzellu závěrečný dvojzávod světového šampionátu na ledové dráze. A on v něm figuruje prozatím na čtvrté příčce se stejným bodovým ziskem jako Dmitrij Chomicevič a Danil Ivanov má o pouhých pět bodů více.

Oproti původním záměrům Vladimíra Vopata ubyli Josef Franc, který se už vypravil na kanál La Manche, a Martin Gavenda, jenž není ještě připravit po technické stránce. Není jistá ani účast Richarda Wolffa, jemuž utkání koliduje s pracovními povinnostmi. Pavla Ondrašíka trápí zánět lokte a Jiří Brummer překvapivě ukončil svou slibně se rozvíjející kariéru.

Za těch okolností se Vladimír Vopat musel poohlédnout po hostech. Vůbec poprvé se v rámci českého klubu představí Polák Pawel Hlib. Náhradnickou sedmičku bude mít na zádech své vesty pardubický mladík Václav Milík.

Aktuální podoba startovní listiny: test match, Praha vs. Opole – čtvrtek 16:00:

PSK Olymp Praha: 1 Zdeněk Simota
  2 Richard Wolff
  3 Pavol Pučko
  4 Pawel Hlib, PL
  5 Ondřej Veverka
  6 Jaroslav Hladký
  7 Václav Milík, Pardubice
 
Kolejarz Opole: 8 Marcin Jedrzejewski
  9 Michal Mitko
  10 Rafal Fleger
  11 Igor Kononov, RUS
  12 Adam Czechowicz
  13 Lukasz Bojarski
  14 Jan Holub, CZ

Foto: Jiří Havlíček