Liberečané se seznámili se svým polským týmem

Gniezno – 4. července
V neděli se jela v Gniezně polská první liga a to byla příležitost se podívat na náš tým. Gniezno jelo ve velmi silné sestavě, kterou nedovolují pravidla pro start v naší extralize, avšak zkušenosti, co jsme nabrali, budou pomáhat. Družstvo pro naši extraligu se pomalu tvoří a tak, kdo z jezdců pojede, pravděpodobně rozhodne až páteční závod v Bydhošti.

 

Čím se extraliga přibližuje, tím se více o ní mluví. Hodně Poláků zajímá, jak to bude a tak je docela možné, pokud to různá nařízení dovolí, že by se mohlo pár diváku z Polska ukázat. Jsem přesvědčen, že to určitě bude jedna z lepších extralig historie.

Možností je hodně, dlouhé Pardubice, krátký Liberec,  rychlá Praha a technický Slaný, takové je menu pro letošní rok. Vedoucí týmu pro nás zůstává Blažej Skrzeszewski, který pilně trénuje češtinu a pravidla pro naši soutěž.

V Čechách tak budeme už druhým rokem mít zahraničního vedoucího týmu. Opustil své zaměstnání a naplno se profesionálně věnuje ploché dráze. Zároveň organizuje závody amatérů, kteří pojedou letos ve Slaném i tradičně v Liberci.

Věroslav Kollert, Blažej Skrzeszewski a Tomáš Kollert v Gniezně

Foto: GRS Liberec