Ečka řádí po Evropě a Liberec uvidí finále E-speedway mini proti metylu

Liberec – 4. července
Jako první se na E-speedway v pátek za deštivého počasí vozil na liberecké dráze Polák Maksymilian Pawelczak. Byl opravdu šikovný a moc se těšil na závody do Chabařovic. Druhá parta E- MXM – motokros vyrazila do Francie, kde předváděla svoje stroje. Důležité pro speedway je, že do budoucna se jedná o možnosti používat stejnou pohonnou jednotku. To by výrazně posunulo E speedway a zjednodušilo dostupnost dílů.

 

Neděle bude pro liberecký tým GRS/THK racing výjezdový. Představení obou strojů junior a mini v Gnieznu při prvoligových závodech by mělo nastartovat zájem mladých jezdců a navázat tak na spolupráci.

Pokračování Ečka bude 18. července v Liberci při závodech stopětadvacítek. E tým vyzve nejlepší tři závodníky mistrovství republiky stopětadvacítek a vypíše jednu rozjížďku proti E mini.

Vítěz bere vše, ceny pro tuto kategorii budou dobré. Ale hlavně se vítězi nabídne smlouva továrního jezdce na E speedway na sezonu s plnou podporou. Liberec tak chce posunout zájem o tuto kategorii. U nás v Čechách premiéra. Finále Liberec E-speedway proti metylu.

Jezdec, co pojede na E speedway mini je sice znám, ale do osmnáctého je ještě daleko a pořád platí, neváhejte.

Maksymilian Pawelczak při pátečním testu E v Liberci

Foto: GRS Liberec