Maksymilian Pawelczak – jméno, které si dobře zapamatujte

Liberec – 2. července
Po úterním testu E – speedway mini ve Starých Pavlovicích se dohodlo ještě jedno ježdění na pátek. Štěpánka Nyklová si před koncem školního roku udělala čas i na naše éčka. Dostala do ruky motorku dokončenou před necelým týdnem, určenou právě pro věkovou kategorii deset až třináct, možná i čtrnáct let věku.

Štěpánka Nyklová předváděla krásnou čistou jízdu a tak bylo rozhodnuto nabídnout motocykl dalším jezdcům. Z našich bohužel nemá zatím nikdo zájem. Nedůvěra v něco nového je veliká a tak byl motocykl nabídnut Maksymilianu Pawelczakovi, který tento týden řádí na českých oválech jako jeho předkové na začátku jedenáctého století za časů Boleslava Chrabrého.

Poláci mají zájem o tuto techniku na vyhledávání talentů a polský kolibřík bude první, co bude moc referovat o jízdních vlastnostech Ečka doma za naší severní hranicí. Dnes bude mít jeho motocykl úplně novou baterii a software právě pro mini E speedway. Podvozek motocyklu vychází z vyzkoušené verze od Stuhy.
Geometrie motocyklu a pohonná jednotka je přímo vyrobena na míru pro krátkou dráhu. Výdrž baterie se tak výrazně zlepšila a hlavně její regenerace je výrazně kratší. Dnešek tak bude plný očekávání, jaký čas bude polská raketa zajíždět čas na našem pavlovickém stadiónu.

V neděli budou oba motocykly převezeny do Polska, kde se při prvoligových závodech představí v novém kabátě. Pokud testy potvrdí slibovanou výkonnost, rádi přijedeme i na další stadiony a můžete si E speedway vyzkoušet.

Štěpánka Nyklová během úterního testu

Foto: GRS Liberec