Pražské velké ceny se blíží

Praha – 29. června
Rok utekl jako voda, a plochá dráha bude opět slavit velký svátek v uspořádání Speedway Grand Prix mistrovství světa. Protože se pražští pořadatelé z Markéty osvědčili již po mnoho let, budou i letos závody Grand Prix dva, šestnáctého a sedmnáctého července. Markéta je nejčastějším pořadatelem vůbec. V úterý proběhla v pražském klubu Lávka tiskovka pro novináře.

 

Z klubu Markéta Praha byli přítomni Pavel Ondrašík, Tomáš Topinka a náš nejlepší jezdec současnosti Jan Kvěch. Pavel Ondrašík hovořil o jezdcích, divácích a sponzorech, o možnosti zakoupení lístků v síti Ticketportal. V rámci prevence není možné rezervování a prodej vstupenek na stadionu Markéta. Tomáš Topinka o přípravě a stavu dráhy.

Letošní divokou kartu obdržel, a je nutné říci, že zcela oprávněně náš nejlepší současný závodník Jan Kvěch.  Náhradníky budou v pátek s číslem sedmnáct Daniel Klíma a osmnáct Petr Chlupáč. V sobotním závodě si vesty prohodí.

Co se týče opatření k vůli pandemii, budou informace ještě před závodem upřesněny podle momentální situace. Řešily se též akreditace novinářů. Došlo i na jejich dotazy. Na Jana Kvěcha, jak se hodlá vypořádat s tak obrovskou konkurencí. Odpověděl, že to bere jako každý jiný závod. Při loňské Zlaté přilbě města Pardubice dokázal, jak to myslel.

Na Pavla Ondrašíka i na Tomáše Topinku byl společný dotaz, kdy byli naposledy v sedle závodních strojů, a jestli mají chuť se někdy svézt. Odpověděli oba stejně, naposledy když končili, a chuť se svézt raději nemáme. A dotaz na Pavla Ondrašíka, jaké má přání při letošní GP?

„Vím, že letos bude méně diváků z Dánska, Švédska, Anglie,“ reagoval. „Očekávám diváky z Polska, Německa, a po delší pauze hlavně od nás z České republiky. Zvu je srdečně do ochozů. Nenechte si ujít největší svátek ploché dráhy u nás, co svátek, dva svátky. Velkým přáním je, aby závody dokončili všichni jezdci ve zdraví, a také aby vyšlo počasí. V pátek bude trénink od osmnácti hodin. Začátky obou závodů jsou v devatenáct hodin. Auto klub Markéta se těší na Vaši návštěvu.“

Tomáš Topinka, Pavel Ondrašík a Jan Kvěch na úterní tiskové konferenci

Foto: Pavel Fišer