Chabařovice praskaly ve švech

Chabařovice – 12. a 13. března
Sluncem zalité a metylem provoněné sobotní ráno na chabařovickém stadionu přivítalo druhou vlnu plochodrážní elity, jenž se nemohla dostavit na páteční trénink, který jako první zkusili Luboš Tomíček, Filip Šitera, Jan Jaroš s doprovodem – Stanislav Pouznar, Michal Klein, Milan Čermák. Bohužel Filip Šitera musel odjet již do Anglie a sobotního tréninku se tedy nezúčastnil.


S Filipem Šiterou dorazil již zmiňovaný mistr Evropy a několikanásobný mistr ČR v motokrosu Petr Bartoš a předvedl malou exhibici v podobě jízdy na plochodrážní motorce a dokonce i směrem doprava. Za to ho Speedwayclub ocenil z recese diplomem. Nakonec z Chabařovic odjížděl nadšený a přislíbil svoji účast na akci pořádané v Chabařovicích, když mu to ovšem jeho plný kalendář dovolí.

Po deváté hodině ranní při pohledu na depa jsem pochopila, že nápad uspořádat první trénink, byl prostě dobrý a že při takovém zájmu za chvíli nebude volné depo. Moje se také obavy naplnily, do Chabařovic dorazil i nenahlášený Zdeněk Simota s Františkem Irmišem a po dohodě si tedy mohli vybalit motocykly, ale už na ně nezbylo prázdné depo a museli vzít za vděk i asfaltovým pláckem v ústraní.

Také Michal Škurla neměl výhodu depa a s Karlem Kadlecem sdíleli volný prostor před depem. Karel Kadlec si přijel po dlouhé době vyzkoušet klasickou plochou dráhu, protože jinak se prý bude opět specializovat na dlouhou a travnatou. A po příjezdu se neubránil nostalgii, kdy se uviděl se svým bývalým rivalem Ladislavem Šifaldou z Chabařovic.

Šanci tedy dostali všichni, kdo tento víkend do Chabařovic přijeli: Filip Šitera, Luboš Tomíček, Zdeněk Simota, Jan Jaroš, Jan Holub, Roman Čejka, Michal Dudek, Pavol Pučko, Ondřej Veverka, Zdeněk Holub, Stanislav Pouznar, Michal Klein, Milan Čermák, František Irmiš, Eduard Krčmář, Michal Škurla, Ondřej Smetana, Michaela Krupičková, Filip Šifalda, Jakub Ondroušek, Zdeněk Halasz, F. Wittember, František Klír, Karel Kadlec a Petr Bartoš.

Jsme velmi rádi, že jsme našim závodníkům mohli umožnit první start sezóny a podle prvních reakcí se trénink velmi líbil, měl rychlý spád, počasí přálo a viděli jsme pouze dvě malá sklouznutí v provedení Stanislava Pouznara a Františka Irmiše, ale kluci jsou v pořádku a to je hlavní. Sezóna se nám tedy rozjela v plném proudu a věřím, že bude i pro naší reprezentaci úspěšná, tak jako její začátek. Všem držíme palce!

Foto: Jiřina Šifaldová