Češi a Slováci v akci 376

Druhá covidová plochodrážní sezóna se dostává do běžného režimu také v Čechách. Odstartovala první liga, stopětadvacítky nestačí ani pořádně vychladnout, reprezentanti hájí naši zemi na všech frontách. Také v otázce ostatních zahraničních startů Čechů a Slováků je rozhodně, o čem psát. Začátek tradiční pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z vás tentokrát vezme nazpět v čase o celý týden nazpět.

 

Martin Švestka se mohl spolehnout na Ondřeje Smetanu, který mu ve Wolfslake vypomáhal jako mechanik

Minulé pondělí přineslo šok v polské první lize. Krosno, které v soutěži řádí jako černá ruka, podlehlo doma Gdaňsku 44:46. Vedle Andrzeje Lebeděvse byl nejlepším mužem domácího celku Václav Milík. Dal dohromady třináct bodů s jedním bonusem (1 2 3 2 3 2).

Gdaňsk dokázal krosenské Vlky porazit také včera na své vlastní dráze v poměru 50:40. Václav Milík, který se v týdnu objevil jak ve finále evropského individuálního šampionátu, tak v kvalifikaci o SGP 2021, skóroval šesti body (0 1 2 3). Na čele tabulky je první Rybnik, Krosno má stejný počet bodů, nicméně o závod méně.

V pátek vyhrál Jason Doyle osmý ročník závodu o nejlepší individualitu polské extraligy. Martin Vaculík obsadil jedenáctou příčku se šesti body (2 0 0 3 1).

Žhavé a dlouhé odpoledne včera proběhlo v berlínském Wolfslake. Test match amatérských závodníků Evropa vs. Polsko se skládal ze třiceti rozjížděk po dvou kolech v kategoriích Gold, Bronze a Silver.

Poláci pod vedením Blažeje Skrzeszewskeho triumfovali 102:76. Ve výběru Evropy se objevil také Martin Švestka, který skóroval devíti body s jedním bonusem (2 2 0 1 2 2).

 

Foto: laskavostí Ondřej Smetany