Kevin Rowand doplňuje startovní listinu

Růžená – 16. února
Ani Grzegorz Knapp, ani Pawel Strugala bohužel nemohou v sobotu do Růžené přijet. Nevyšlo ani řešení s Mario Schwaigerem, jenž má problémy s technikou. Po boku Miroslawa Daniszewskeho se nakonec objeví Angličan Kevin Rowand. Nečekané spojení však vyžaduje úpravu průběžného pořadí šampionátu, jenž vyvrcholí právě na hladině rybníku Pařezitý.

Platí totiž pravidlo, že každý závodník může do celkového pořadí přinést body pouze jednomu týmu. A v Hamru na Jezeře jel Kevin Rowand se svým krajanem Markem Uzzellem, zatímco Miroslaw Daniszewski s Janem Klauzem. Právě body pražského veterána mu byly odečteny, když Jan Klauz v Mělicích startoval pro anglický tým s Markem Uzzellem.

Právě Angličané však v konečném součtu přijde o dva body Kevina Rowanda, který bude v sobotu naplno bodovat po boku Miroslawa Daniszewskeho. Po této úpravě se nově utvořený polsko – britský tandem posunul před Marka Uzzella s Janem Klauzem. Zdánlivě zamotané, ale v podstatě jasné.

Průběžné pořadí seriálu:

  Hamr Mělice TOT
  30.1. 5.2.  
1. Andrej Diviš – Petr Klauz 29 24 53
2. SK Osečná: Jan Pecina – Lukáš Volejník 28 24 52
3. Charlie Ebner – Charlie Ebner ml. – Thomas Rathgeb 27 16 43
4. Hutla Racing Team: Radek Hutla – Lukáš Hutla 17 16 33
5. Klabo Team: Jan Klatovský – Martin Leitner NS 29 29
6. Martin Běhal – Robert Růžička 14 7 21
7. Miroslaw Daniszewski – Kevin Rowand 19 NS 19
8. Mark Uzzell – Jan Klauz 9 9 18
9. René Dünki – Markus Birn 9 NS 9

Poznámka: jeden bod Jana Klauze nebyl týmu s Miroslawem Daniszewskim započten, jelikož závodník může bodovat jen pro jeden tým a Jan Klauz v Mělicích startoval s Markem Uzzellem. Podobně byly škrtnuty týmu Mark Uzzell – Jan Klauz dva body, které získal Kevin Rowand v Hamru na Jezeře, protože ten bude startovat s Miroslawem Daniszewskim.

Foto: Milan Dvořák