Češi a Slováci v akci 374

Uplynulý týden u nás přinesl tréninky a závody stopětadvacítek, nýbrž také nový kalendář sezóně, jejíž kola se začnou odvíjet v půlce června. Epidemická rozvolnění jdou napříč celou Evropou a tak naši závodníci závodili nejen v Polsku, ale byli rovněž u startu spojeného mistrovství Slovenska, Maďarska a Slovinska.

 

V pátek Gorzow na svém domácím stadiónu předčil Toruň 50:40. Martin Vaculík mu přispěl deseti body (3 2 2 3 0). V polské extralize se včera objevil taktéž Jan Kvěch. Jenže jeho Zielona Gora doma doslova rupla s Wroclawí 27:63. Koho by překvapilo, že se pražský junior objevil na ovále jen jednou v rozjížďce s číslem deset, v níž nebodoval?!

Prvoligový nováček z Krosna v sobotu nepřerušil své vítězné tažení a do Tarnowa si přijel nejen pro těsnou výhru 44:46, nýbrž i pro bonusový bod do tabulky za lepší skóre ze vzájemných duelů 74:106. Václav Milík v jeho vestě inkasoval osm bodů (1 3 2 2 0).

V sobotu v Debrecenu odstartoval společný individuální šampionát Slovenska, Maďarska a Slovinska. Triumfoval Matič Ivačič, který do cíle finále dojel před Nickem Škorjou, Denisem Štojsem a Ondřejem Smetanou (3 0 3 3 2). Jakub Valkovič (3 3 3 1 0) byl šestý, Ján Mihálik (0 1 1 1 2) jedenáctý a Rastislav Cíferský (0 1 F – -) šestnáctý.

Ondřej Smetana skončil těsně pod stupni vítězů

Foto: Szilvia Szabo