Češi a Slováci v akci 372

Minulý týden se na našich oválech hodně trénovalo. Jezdilo by se ještě víc, pakliže by klubové záměry nenarušily deště. Na závody zatím není ani pomyšlení, byl zrušen tradiční Memoriál Antonína Vildeho, termín žarnovické první ligy by měl být potvrzen dnes, zatímco čeští pořadatelé plánují nejbližší mítinky až na červen. Samozřejmě s výjimkou sobotního evropského challenge v Pardubicích, přičemž by do středy mělo být jasné, jak to bude s diváky v ochozech. Není divu, že se naši závodníci dostali do akce opět jen v polské extralize.

 

V Polsku se objevil také Jan Kvěch

V sobotu si Leszno poradilo doma se Zielonou Gorou 54:36. Jan Kvěch v sestavě hostí inkasoval tři body s jedním bonusem (2 0 1 -).

Na včerejší duel Toruň vs. Czestochowa byl původně nominován rovněž Petr Chlupáč. Nakonec se však místo něj v domácí sestavě objevil Kamil Marciniec.

A konečně včera večer Wroclaw doma předčila Gorzow, který ovšem zůstává na čele tabulky. Utkání skončila za stavu 52:38, Martin Vaculík přispěl hostům pěti body s jedním bonusem (0 2 1 0 2).

Foto: laskavostí Jana Kvěcha